Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Megfestik Honvéd utcáit, szegénységét

Füzesgyarmat után Makó Honvéd városrészének jellegzetes utcáit festené meg Szántó János makói és Hézső Ferenc vásárhelyi festőművész – s azok, akik csatlakoznak a programhoz.
A festő számos tanulmányt készített a városrészről. Fotó: Illyés Szabolcs
Az elmúlt hetekben Füzesgyarmatra kapott meghívást Szántó János makói festőművész, aki mesterével, a vásárhelyi Hézső Ferenccel közösen festette meg a Békés megyei kisváros jellegzetes utcaképeit, hangulatait. A tanulmányhét sikerén felbuzdulva Szántó úgy döntött: Makón is megteremtik a közös munka feltételeit.

– Kollégámmal két-két festményt és több vázlatot is Gyarmatnak ajándékoztunk, de az ott eltöltött néhány nap alatt külön-külön csaknem tíz képet készítettünk el. Izgalmas téma bőségesen akad Makón is. Amennyiben az időjárás engedi, mindenképpen szeretném, ha kollégámmal, vagy esetleg több, hozzánk csatlakozó munkatársunkkal együtt szabadtéri munkát is végeznénk. Nemrégiben több vázlatot is készítettem a makói Honvéd városrészről, ami mint festészeti téma még teljesen kiaknázatlan. Művészeti szempontból megragadó a terület szegénysége, egyszerűsége – foglalta össze Szántó.

A festőművész még hozzátette: korábban azért nem vágott bele munkába, mert nem tartotta biztonságosnak a környéket a szabadtéri munkavégzéshez. Ma már – állítja – sok személyes ismerőse van az ott élők között, így bátran nekivághat a városrész feltérképezésének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói gazdák slamasztikában

Kényszerhelyzetben vannak azok a makói földművelők, akik környezetbarát gazdálkodásra vállalkoztak:… Tovább olvasom