Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Megjelent a makói Luigi új lemeze

Napokon belül az üzletekbe kerül a makói énekes, Luigi (képünkön) második, Szerelem hajnalán című albuma. A korong dalait hamarosan élő koncerten mutatja be a városi sportcsarnokban.
A ma már országszerte Luigiként ismert, huszonhárom esztendős makói fiatalember karrierje tizenéves korában kezdődött: akkoriban lett második helyezett egy helyi tehetségkutató versenyen. Nagy terjedelmű, csiszolt énekhangja miatt akkoriban a Kis Jimmy név ragadt rá. Az azóta elhunyt Zámbó Jimmy számai közül ma is szívesen műsorra tűz egyet-egyet koncertjein, ám a Király árnyékából, bár mindmáig tiszteli, régen kilépett. Bő két esztendeje megjelent első önálló albuma, az Átsírt éjszakák, ami kis híján aranylemez lett, hiszen több mint nyolcezer darab fogyott el belőle. Ám a Fekete Szemek Kiadótól tavaly mégis átvehetett egy arany korongot, hiszen egy válogatáslemez, amelyen az egyik száma hallható, bearanyozódott.

Most pedig itt az új lemez. Luigi, akit a makóiak közül azért még mindig sokan ifjabb Kóczé Lajosként ismernek, azt mondja az albumról: néhány „bulizósabb" tételt leszámítva a tőle megszokott dallamos, romantikus stílust tükrözi, ám a hangzást ezúttal indiai hangszerek és zenei motívumok is gazdagítják. A Budapesten rögzített hangzóanyag valamennyi számát ő írta. A tehetséges fiatalember egyébként nyilván nem babonás, mert a Szerelem hajnalán című korong éppen tizenhárom opuszt tartalmaz. Arra pedig, hogy az évi közel száz koncert, a számtalan tévés és rádiós szereplés ellenére sem felejtette el, hogy honnan indult, a bizonyíték az, hogy az új számokat először a makói közönség hallhatja majd. Az élő koncertet február 25-én, szombaton este héttől rendezi a városi sportcsarnokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltüzelték a közösségi házat

Lényegében már csak a váza van meg annak a Honvéd városrészben álló faháznak, ami éveken át… Tovább olvasom