Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megkapták a Bursa Hungaricát

Először öt évvel ezelőtt hirdette meg az Oktatási Minisztérium Bursa Hungarica ösztöndíjformát, és Makó azonnal csatlakozott hozzá. A rendszer lényege az, hogy az érintett egyetemista, főiskolás diákok közös központi, megyei és helyi támogatásban részesülnek.
Először öt évvel ezelőtt hirdette meg az Oktatási Minisztérium Bursa Hungarica ösztöndíjformát, és Makó azonnal csatlakozott hozzá. A rendszer lényege az, hogy az érintett egyetemista, főiskolás diákok közös központi, megyei és helyi támogatásban részesülnek. Az első esztendőben száztíz makói jelentkezőből ötvenötnek bírálták el kedvezően a pályázatát, most viszont mind a kilencvenhat pályázó hozzájut az anyagi segítséghez. Az érintettek az erről szóló díszes okiratot a hét végén a városházán vehették át a polgármestertől, Buzás Pétertől. A nyertesek tíz, illetve háromszor tíz hónapra kapnak havi tízezer forintot, amiből ötezer a központi, négyezer a makói és ezer forint a megyei támogatás.

A pályázók egyike, az általános szociális munkás szakos, első éves Lucskai Dorina lapunknak elmondta: eddig a szegedi egyetem szociális támogatását kapta, de nem bánja, hogy ezt most felváltja a Bursa Hungarica, mert ennek összege épp a duplája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferencszálláson is épült sószoba

Ferencszálláson sószobát alakítottak ki az óvodában. A település vezetői remélik: a környező falvak… Tovább olvasom