Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Megkezdődött a báli szezon Makón

Megkezdődött a báli szezon Makón: szombat este közel ötszázan mulattak a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola szalagavató bálján. A rendezvény hajnalig tartott – a tombolahúzáson még eleven tengerimalacot is lehetett nyerni.
Szalagot kaptak a végzős diákok. Fotó: Szabó Imre
Összesen 478 meghívott, köztük 74 végzős diák mulatott szombat este a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola szalagavató bálján a városi sportcsarnokban.

A hasonló rendezvényeknek az intézményben bő egy évtizedes hagyománya van. Mint az egyik búcsúzó osztályfőnöktől, Aszódiné Pernye Szilviától megtudtuk, idén a tavalyinál eggyel több, összesen négy osztály diákjai készültek a nagy eseményre – közülük egy rendvédelmi tagozatos, kettő humán szakmacsoportos, egy pedig levelezős volt.

Szalagavató – számokban

A Juhász Gyulások szalagavató bálján a diákoknak háromezer forintba került a részvétel. A végzősök a tánchoz a ruhákat tíz-tizenöt ezer forintért bérelték a jeles estére, a tánctanárok pedig harminc- és hetvenezer forint közötti összegért vállalták a koreográfiák betanítását. A mulatságon száz forintért lehetett tombolajegyet venni, a támogatók több mint száz nyereményt ajánlottak fel – köztük egy eleven aranyhörcsögöt is.

A felkészülés – mindenekelőtt a táncbemutatóra – még októberben kezdődött. A református tanintézmény szalagavató bálja egyébként hasonló volt, mint a többi középiskoláé: a diákok a hagyományoknak megfelelően szalagot kaptak és elbúcsúztak, majd a vendégekkel együtt hajnalig mulattak – az egyetlen különbség talán az volt, hogy a gazdag vacsora előtt asztali áldást mondott az iskolafenntartó egyházközség vezetője, Kondrát Zoltán református lelkész. Az idei makói báli szezon különben a megszokottaknál szerényebb lesz – úgy tűnik, az embereknek vagy a kedvük vagy a pénzük hiányzik a mulatozáshoz, esetleg mind a kettő.

A szokásos középiskolai gomb- illetve szalagavató bálokon kívül, amelyeket kivétel nélkül a városi sportcsarnokban rendeznek meg, alig néhányat tartanak. Elmarad a makói báli szezonokat korábban megkoronázó hagymabál is. Az iskolai bálok sorában az utolsó az Erdei Ferenc nevét viselő szakképző iskoláé lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a vámvitáról

A magyar és a román hatóságok képviselői, valamint fuvarozó vállalkozók találkoztak tegnap… Tovább olvasom