Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Megnyílt Makón a Tesco-benzinkút

Megnyílt tegnap a makói Tesco benzinkútja, ahol a többi helyi töltőállomáshoz képest tíz-tizenhárom forinttal olcsóbban kínálták a benzint. Ám az árháború azonnal megkezdődött: a nagyobb kutakon már délelőtt csökkentek az árak. Az új töltőállomásnak így is van forgalma.
Fotó: Illyés Szabolcs
Megnyílt tegnap a makói Tesco benzinkútja, ahol a többi helyi töltőállomáshoz képest tíz-tizenhárom forinttal olcsóbban kínálták a benzint. Ám az árháború azonnal megkezdődött: a nagyobb kutakon már délelőtt csökkentek az árak. Az új töltőállomásnak így is van forgalma: az autók tankjain túl sokan műanyag kannáikat is megtöltötték: traktorokba, kombájnokba vitték a 275 forintos dízelt.

A szemerkélő eső ellenére tucatnyi autó várta tegnap reggel 8-kor a makói Tesco-benzinkút nyitását. Bevált a számítása annak, aki a megye legdrágább üzemanyagkútjáról is ismertté vált városában áresésre számított: az új kút digitális kijelzőjén megjelent számok jó 10-13 forinttal kevesebbet mutattak, mint a konkurens kutak transzparensein. A kút megnyitása nélkülözött minden ceremóniát: a sorban elöl állók egyszerűen csak megkezdhették a tankolást.

– Sokat használom az autót, néhány hét alatt elmegy egy tank benzin, így nem mindegy, hogy mennyiért veszem – mondta a tanksapkát éppen visszacsavaró Márk Csaba, aki az elsők között érkezett a város új töltőállomásához. – A lényeges árkülönbség miatt eddig is átjártam Vásárhelyre, a Tesco kútjához, eddig csak jót mondhatok az itt árult üzemanyagról, nem tapasztaltam, hogy bármivel is rosszabb vagy gyengébb lenne, mint a más kutaknál mért.

Addigra már a szomszédos töltőoszlopnál nemcsak az autó megtankolásával, hanem négy jókora marmonkanna teletöltésével is végzett Berta László, aki elmondta: nem tartalékolni akar a kedvező árú dízelolajból, sőt még aznap el is használja mind a százliternyi üzemanyagot.

– Két traktort is ezekből a kannákból tankolok, így, betakarítás idején minden csepp dízelre szükség van, és így egyáltalán nem mindegy, hogy mennyiért szerezzük be – fogalmazott a fiatalember. – Legálisan ennél olcsóbban nem juthatunk hozzá, így biztos, hogy sűrűn látott vendég leszek az új kútnál. Egyébként korábban is a Tescónál tankoltam: megérte elmenni Vásárhelyre az olcsó dízelolajért.

A kút megnyitását jelentős árcsökkenés követte Makó-szerte: a szomszédos Shell-állomásnál éppen ezt követően tették ki az új árakat: a 95-öst 300, dízelt pedig 280 forintért lehetett vásárolni. Ezzel szemben a Tesco-kútnál 293-ért adták a 95-ös, 275-ért a dízel, és 304-ért a 98-as literjét.

– Persze már régóta készültünk rá, hogy a Tesco letöri az üzemanyagárakat, így délelőtt mi is csaknem hét forintot kényszerültünk engedni. A jövőben is igyekszünk versenyt tartani a diszkontárakkal – foglalta össze Pallagi Renáta, a Csanád vezért téri ÖMV-állomás vezetőhelyettese.

Bogár Évától, a Tesco áruházlánc médiakapcsolat-specialistájától megtudtuk: a makóival tegnap óta 33-ra nőtt a cég saját töltőállomásainak száma. A makói kút természetesen a magyar és az uniós szabványoknak megfelelő minőségű 95-ös, 98-as benzint és dízelolajat árusít, a környezetvédelmi előírásoknak teljes mértékben megfelelő négy töltőoszlopnál egyidejűleg összesen nyolc autó tankolhat. Mindennap 24 órás nyitva tartással várják a vásárlókat, az üzletben kapható termékek árai pedig a szomszédos hipermarket árait követik, így az akciós termékeket itt is akciósan árulják. A kút egyébként tizenegy új munkahelyet jelentett a városnak: a személyzet minden tagja makói.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegenben is buzdítanak a makóiak

A múlt év ősze óta szervezett formában is szurkolnak a Makó FC NB II-es labdarúgócsapatának. A Makói… Tovább olvasom