Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Mégsem zárják be a szülészetet Makón

Egy kivétellel válaszra sem méltatták a makói képviselők a DK-s Török József kérését, hogy írják alá: nincs közük offshore céghez. Az is elhangzott, hogy nem zárják be a szülészetet.
Továbbra is működik a szülészet-nőgyógyászat a makói kórházban – derült ki a tegnapi testületi ülésen Zeitler Ádám (Jobbik) kérdése nyomán, aki úgy hallotta, orvoshiány miatt kerül lakat az osztályra. Az ülésteremben ott volt Nagy Jenő, a vásárhelyivel összevont kórház makói vezetője, aki elmondta, erről nincs szó. A szóbeszéd amiatt indult, hogy a 7 itteni orvosból 2 hamarosan nyugdíjas korba lép, és bejelentette visszavonulását. A kórház most a személyi kérdések megoldásán dolgozik.

Ugyancsak napirend előtt kért szót Török Miklós (DK), aki elmondta: az offshore-botrány miatt az ülés kezdete előtt egy-egy önkéntesen kitölthető nyilatkozatot adott át képviselőtársainak. Arra kérte őket, írják alá, sem nekik, sem családtagjaiknak nincs közük adóparadicsomokban bejegyzett cégekhez. A jegyzőt arra kérte, ezeket az önkormányzat tegye közzé honlapján, Bálint-Hankóczy Beatrix azonban közölte, erre nincs jogi lehetőség.

Török javaslatára egyedül Kádár József (Fidesz–KDNP) reagált, mondván, ő tisztességes adófizető polgár, így semmi szükség az adatlapra, nem fogja aláírni, és képviselőtársaitól is azt kérte, ők se tegyék.
Az ülésen elvi döntés született arról, hogy a vízmű Tinódi utcai egykori székházát használatra megkaphassa a makói levéltár, méghozzá ingyen. Pénzt, mint Hadik György (Fidesz) felhívta rá a figyelmet, egyébként sem lehetne kérni a levéltártól, hiszen az közfeladatot lát el. A város viszont megszabadul az üresen álló épület fenntartásának költségeitől, egyúttal felszabadul az intézménynek most helyet adó régi városháza egy jelentős része. Így az eddigi 300 helyett 1000 négyzetméter jut a levéltárnak, ráadásul egy korszerű épületben. Urbancsok Zsolt levéltár-igazgató mindezt megköszönte a városnak, Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) pedig hozzátette: jó lenne, ha előbb-utóbb az egykori Csanád vármegye iratanyaga is visszakerülne Szegedről Makóra.
Döntöttek a kitüntetésekről

Zárt ülésen határozta el a testület, hogy idén Makó Városért Emlékplakettet kap Tóthné Döme Mária, Csikota József és Tatár István. Makó Város EmlékérmétOros Károly,Budainé Keczer Csilla, Bartha Béláné Farkas Margit, Nagy Árpád és zenekara, Kiss Ivánka, Komárné Nagyfalusi Mária, illetve az 1961/62-es férfi kézilabdacsapat tagjai kapják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszra vár a makói gyárnegyed

Buszra vár a makói gyárnegyed
Egyre nagyobb gondot jelent, hogy nem jár erre a busz. Tovább olvasom