Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Megszűnt a kiszombori focicsapat

Megszűnt a Kiszombor Községi Sport Kör, visszalépett a település labdarúgó csapata a megyei bajnokságtól. Elfogytak a játékosok, újakat pedig nem tudtak igazolni. A zombori csapat 2005-ben volt utoljára megyei bajnok, a legutóbbi bajnokságban a 12. helyen végzett.
„Csütörtökön reggel kellett volna kiváltani a játékengedélyt, ez kétszázezer forintba került volna. A jelenlegi, igencsak megfogyatkozott létszám mellett ezt nem vállaltam." - nyilatkozott lapunknak Szirbik Imre a csapat elnöke. „Sajnálatosnak tartom, hogy a megye első osztályában is a pénz dominál. Többen jöttek volna játszani hozzánk, de nem tudtuk megfizetni őket. A játékosaink pedig egyszerűen elfogytak. A fiatalokat nem érdekli már annyira a sport. A csapattagok között sokan munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudnak játszani. Vannak köztük tűzoltók, pékek, rendőrök, gumigyári dolgozók, ahol nem régen változott a beosztás, nehezebben tudnak elszabadulni a munkából. Meg lett volna a csapatlétszám, de nem mertük felvállalni a bizonytalan munkabeosztás miatt a következő szezont."- vázolta fel Szirbik a csapat helyzetét.

Vége: Megszűnt a kiszombori focicsapat.
Vége: megszűnt a kiszombori focicsapat.

Azt mondta több helyről ígértek segítséget nekik, de mind csak ígéret maradt. „Azt mondták kisegítenek néhány kölcsön játékossal decemberig, de mindez csak ígéret maradt. Végül magunkra maradtunk." Szirbik Imre élete 15 éve fonódott össze szorosan a helyi focicsapattal. Azt mondta: „Szép időket éltem meg, csak a szépre emlékezem: Kutasi Lacira,
Miklós Zolira, Lehota Pistára, Csehó Tiborra és még annyi mindenkire lehetünk büszkék."

A zombori csapat 15 éve került fel megye kettőből megye egybe, azóta négyszer volt bajnok, öt éve viszont folyamatosan hátrébb kerül a megyei listán. A település példája nem egyedi: szinte mindegyik megyei első osztályt nyerő csapat a megye háromban végzi. Szirbik szerint ez sajnos náluk is szinte törvényszerű volt. Az utóbbi időben a támogatások is jóval szerényebbek lettek. Körülbelül 4.5 millió forintból tovább működhettek volna, ehelyett az idén mindössze 1.4 millió forintos keretük volt.

Zombor az új szezon első meccsét a Hódmezővásárhellyel vívta volna, most szombaton. A zombori játékosok utolsó hazai meccsüket a helyi focipályán június 10-én játszották, ellenfelük a röszkei csapat volt, akkor 1:0-ra nyertek a hazaiak.

Bottyán Róbert hét éve játszott a Zombornál. Elmondta, a hír, hogy megszűnik csapata nagyon megviselte. „Azért, mert az egy hónappal ezelőtti egyeztetésen arról volt szó, hogy beadtuk a nevezést, jönnek új játékosok, ezzel ellentétben csütörtökön délben tudtam meg, hogy visszalépett a csapat. Az edzések rendre elmaradtak az utóbbi időben, nem is nagyon találkoztunk új arcokkal, végül is sejtettük, hogy ez lesz."- ecsetelte Robi. „Szeretnék még focizni, felvettem a kapcsolatot egy új csapattal. Az életem részévé vált ez a sport, játszani fogok tovább." –tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 4. gardiola 2012. augusztus 17. 14:45
  „Az éremnek mindig két oldala van!
  Szirbik úr Kutasi Laciék idejébe kb. 6-7 millió forintot ölt bele évente! Volt egy olyan kamion ami csak a focistáknak keresett! Most a fele is elég lenne de hát ilyen a világ egyszer fent egyszer lent! Mikor elfogyott a pénz az összes kedvelt játékosa és edzője is lelépet! Egy se mondta neki hogy játszok még legalább egy évet pénz nélkül a faluért!
  Ezekre érdemes emlékezni? Azokra meg nem akik pénz nélkül is játszottak a faluért?!
  Az igazság mindig odaát van!”
 • 3. lalurobo 2012. augusztus 17. 11:52
  „Köszönjük Imre az elmúlt 15 évet. Rengeteg szép emlékkel lettünk gazdagabbak. Öröm volt Zomboron meccsre járni. Kutasi Laci vezetésével eredményes szép focit játszottak a fiúk. Még most is kiráz a hideg Fancsi becsúszásaitól vagy utolsó emberként történő mentéseitől,Tibi védéseitől vagy ahogy tata irányított. Kár ezért a csapatért. Az önkormányzat nem tudott volna segíteni? A kedves kis képviselők nyugodtan fel ajánlhatták volna a tisztelet díjukat,hiszen a választásokkor mindig azt mondják hogy ők csak a faluért dolgoznak.A Gabit kivéve mert ő úgy tudom nem veszi fel.”
 • 2. Egyolvasó 2012. augusztus 16. 19:57
  „Sajnos itt is csak a pénz dominál, ezért is sorvad el a vidék és szép lassan a vidékkel elsorvad az egész ország.”
 • 1. papika56 2012. augusztus 16. 15:05
  „Minden menő focicsapat, focista : MA felcsúton van !!
  Ott van lóvé ! meg stadion többmilliárd ft ért !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sör és szendvics - ilyen a retro véradás

Retro véradást tartottak csütörtökön a Makói Véradó Állomáson. Kilenc és egy óra között több mint harminc önkéntes nyújtotta a kezét. Tovább olvasom