Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Megszűnt a makói bűz

Makó - Megszűnt a Makó nyugati részét éjszakánként fojtogató bűz - jelezték lapunknak az arrafelé lakók. Ezek szerint valóban a szennyvíztisztító telepről érkezett a szag.
– A párommal esténként azon vitáztunk, kinyissuk-e az ablakot, vagy ne – mesélte az Alkotmány utcában lakó Sárkányné Kelemen Hajnalka arról az időszakról, amikor – mint megírtuk – Makó nyugati fele éjszakánként orrfacsaró bűztől szenvedett. Mint mondta, ő a dögszagot viselte nehezen, párja viszont a meleget – végül az ablakok csukva maradtak. Most mindketten örülnek, hogy esténként újra lehet szellőztetni.
Hajnalka végre ablakot tud nyitni. Fotó: szabó Imre
Hajnalka végre ablakot tud nyitni. Fotó: szabó Imre

A város nyugati felén élőktől több panaszt kaptunk a múlt héten arról, hogy este tíz után valósággal eláraszt mindent a bűz. Utánajártunk, és kiderült, a gondot az okozta, hogy a makói szennyvíztisztító telepen egy új, energiatakarékos technológiát próbáltak ki. Ennek az volt a lényege, hogy a szennyvíziszap-szárító szolárcsarnokban módosították a szellőztetést, csökkentették a felhasznált energiát.

Miután azonban sorra érkeztek a lakossági panaszok, leálltak a kísérlettel, és visszaállt a régi rend.
A múlt héten az Alföldvíz azt ígérte, ha valóban a telepről jövő szag áll a probléma hátterében, néhány napon belül megszűnik – ennyi idő kell ugyanis az ürüléket tartalmazó szennyvíziszap kiszáradásához. Az Alkotmány utcában, ahonnan mi az első olvasói panaszt kaptuk, többen megerősítették: ezen a héten már nem lehetett érezni a dögszagot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra kék szalagot kötnek a JAG-ra: kiállnak Rója István mellett

Újra kék szalagot kötnek a JAG-ra: kiállnak Rója István mellett
Az akciót szerdán kora délután Mucsi Tamás, a DK helyi vezetője indította el. Tovább olvasom