Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Megújuló játszóterek

Makó - Százmillió forintot költ uniós támogatással a makói önkormányzat játszóterek felújítására. Közülük több mint húsz újul meg, tizennégyet grunddá alakítanak. A központi játszótereket kamerával figyelik.
Átfogó játszótérfejlesztésbe kezd a makói önkormányzat. Elsőként a megújuló fürdő bejáratánál található Marczibányi téri játékokat szállítják át a Návay Lajos térre. Az átalakításokra uniós támogatással 10 százalékos önerő mellett összesen 100 millió forintot költenek. Ebből szerelik fel az uniós szabványoknak megfelelő elemekkel többek között a Petőfi park egy részét, valamint a Szép és az Almási utca sarkán található területet. Ezenkívül megújul tíz intézményi játszótér is.

– Január elsejével hatályba lépett az Unió új szabályozása, eszerint csak azok a játszóterek maradhatnak meg, amelyek megfelelnek az uniós előírásoknak. A többit grunddá alakítjuk át – nyilatkozta lapunknak Buzás Péter polgármester.

Hambalkó Erik, a kivitelező kiskunhalasi Geldberg Kft. szaktanácsadója elmondta: a munkálatokat három ütemben végzik. Horváth Bernadett, a műszaki osztály vezetője hozzátette, a milliós beruházás nem ér véget a kivitelezéssel, az értékeket meg is kell őrizni. Ezért a három központi játszótéren térfigyelő kamerákat helyeznek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felakasztották Maroslelén Maxit?

Maroslele - Este megláncolta, reggel a kutyaóltól 50 méterre, egy fakerítésen lógva találta német juhászkutyáját egy maroslelei asszony. Tovább olvasom