Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Megújult a ferencszállási faluház

A tetőtől az aljzatig megújult a ferencszállási faluház – a beruházás összköltsége tizennyolcmillió forint volt. Az önkormányzat most, ugyancsak pályázati pénzből klubot és telekuckót szeretne kialakítani az épületben.
Bár az igazán nagy rendezvények viszonylag ritkák, Ferencszállásnak is szüksége van faluházra – indokolta a hatszázötven lelkes község polgármestere, Domokos István a nemrégiben történt felújítást. A hatvanas években épült, és a kilencvenes évek elején már alászigetelt épület most a tetőtől az aljzatig megújult: megerősítették a tetőszerkezetet, újracserepezték, a födém hőszigetelő réteget kapott, a falakat nemesvakolattal újravakolták, a nyílászárókat kicserélték és új burkolatot kapott a padló. Emellett felújították a fűtési rendszert, elvégezték az akadálymentesítést, korszerű mellékhelyiségeket alakítottak ki, sőt színpadot is építettek a nagyterembe.

Mindez tizennyolcmillió forintba került. A pénzből 16,3 milliót a regionális fejlesztési tanácstól kapott az önkormányzat pályázat révén, a többit a falu adta a beruházáshoz önerőként. Domokos István elmondta: az épületben a nagyterem mellett egy könyvtárszoba és egy kisebb raktár van. A könyvtár napi rendszerességgel várja az olvasókat, a nagyteremben azonban az évi öt közös falusi rendezvényt leszámítva nincs sűrűn program, többnyire családi ünnepségeket, összejöveteleket tartanak benne. Szerettek volna kialakítani az épületben egy telekuckóként is működő klubot, erre azonban most nem volt elég a pénz – várják az újabb pályázati lehetőségeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majdnem határőrre lépett a szökevény

Kis híján rálépett az elrejtőzött járőrökre annak a moldáv csoportnak az egyik tagja, amelyet a hét… Tovább olvasom