Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Megújult a Hagymaház - 130 milliót költöttek rá, új tetőt is kapott

Az eredetileg tervezett határidő után ugyan, de végre befejeződött a makói Hagymaház felújítása. Átadóünnepség is lesz, amire a tervező, Makovecz Imre fia is eljön.
– Előre nem látott okokból, nem a kivitelező hibájából húzódott mostanáig a Hagymaház felújítása – mondta tegnap délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester, amikor beszámolt a munkálatok befejezéséről. Mint kiderült, az augusztus elején kezdett munkát azért nem tudták befejezni az eredetileg kitűzött szeptember végi határidővel, mert azon kétszer is módosítani kellett.
 

Egyszer azért, mert a tetőt borító pala gyártója nem szállította időben, amit megrendeltek tőle, egyszer meg azért, mert néhány épületelem tisztításakor kiderült, hogy azok tönkrementek, újakat kell helyettük készíteni – ez pedig, egyedi tervezésű darabokról lévén szó, időbe telt.

Mint korábban megírtuk, Makó legrégebbi, 20 esztendős Makovecz-épületét 130 milliós központi támogatásból újították fel. A tornyokban kicserélték az üveglapokat, a fémszerkezetet, a falak repedéseit kijavították, felületeit újravakolták és átfestették, a terméspala tetőt pedig kibontották, hogy kicseréljék alatta a régi, tönkrement fóliát, illetve szigetelőréteget.
 
Megújult a Hagymaház - 130 milliót költöttek rá - GALÉRIA. Fotó: Szabó Imre

Czirbus Gábor alpolgármester, a belváros önkormányzati képviselője szerint az épület olyan állapotban volt, hogy a felújításra mindenképp szükség volt. A beruházás műszaki ellenőre, Szőllősi Béla azt is elmondta, hogy összesen 150 négyzetméternyi üveget cseréltek ki, és 1500 négyzetméternyi falat festettek át.

Azt is megtudtuk, hogy a megújult Hagymaház avatóünnepségét február 26-án tartják. Itt két helyi fúvószenekar mellett a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumé is fellép. Utóbbit az épületet tervező Makovecz Imre fia, Makovecz Pál vezeti.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makóiak nem értik, miért télen végzik az áramszünettel járó póznacseréket - Erzsi néni kabátban vacogott lakásában

A makóiak nem értik, miért télen végzik az áramszünettel járó póznacseréket - Erzsi néni kabátban vacogott lakásában
Tíz fokot mutatott a hőmérő a makói Móra Ferencné otthonában aznap, amikor a villanypóznák cseréje… Tovább olvasom