Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Megújult a községháza Apátfalván - Öt épületre összesen 175 milliót költöttek

Apátfalva - A polgármesteri hivatal mellett három óvodaépület, illetve a helyi sportpálya öltözője is energiatakarékos lett annak a 175 milliós beruházásnak köszönhetően, amely most fejeződött be Apátfalván.
Szerencséje volt az apátfalvi községházán dolgozóknak: nem fordult igazán hidegre az idő a polgármesteri hivatal felújításának befejezéséig, így nem okozott gondot, hogy az épületet, amelybe átmenetileg költöztek, nem lehet fűteni. Mint megírtuk, a hivatal még a nyáron foglalta el átmeneti időre a Kossuth utcai egykori téeszszékház egy részét, nem messze a községházától. A polgármesterrel és az alpolgármesterrel együtt 13 embert kellett itt elhelyezni.

Az ideiglenes átköltözés oka az volt, hogy a falu nyert összesen 175 milliót 5 önkormányzati ingatlan korszerűsítésére, és ezek egyike a polgármesteri hivatal volt. A munka nemrég fejeződött be: kicserélték az ajtókat-ablakokat, a falak hőszigetelő réteget kaptak, a tetőre pedig napelemeket szereltek fel, ráadásként az eddig hiányzó akadálymentesítést is elvégezték. Mindez 60 millióba került.

Mint megtudtuk, a hivatal felújításával együtt sikeresen befejeződött a másik négy épületen megkezdett hasonló munka is. Így energiatakarékos, illetve hőszigetelt lett a helyi sportpálya öltözője, a Dózsa György, a Maros és a Rákóczi utcai óvodaépület is. A projekt célja volt, hogy elősegítse az érintett épületek racionális energiagazdálkodását, megújuló energiaforrásokat hasznosítson, csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kupát kaptak az év sportolói Makón - Fotók

Kupát kaptak az év sportolói Makón - Fotók
Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Sportkarácsony gálaműsorát, amelyen kitüntették az év… Tovább olvasom