Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Megvalósulhat Makón a négyéves ötlet: hol legyen a kutyapark?

Ötleteket vár az önkormányzat, hol legyen a kutyafuttatásra, kutyás rendezvények tartására alkalmas zárt makói park. Erre most csak a Maros-part alkalmas.
A kutyafuttató ötlete nem új: lapunkban először több mint 4 éve állt elő vele Móra Ferenc, a makói közélet egyik ismert figurája (2013. június 25.: Lesz-e Makón kutyapark?). A férfi egyébként kutyabarát is: törpe pincsere, Csili nyerte akkoriban a delmagyar.hu állatszépségversenyét kölyökkutya kategóriában.

Ferenc akkor azt mondta, az elképzelésről több gazdival beszélt, sokan ajánlottak a megvalósításhoz pénzt vagy munkát. Azért, mert miközben Szegeden és Hódmezővásárhelyen van már ilyen, Makón nincs – csak a Maros-parton lehet futtatni a négylábú kedvenceket, az viszont messze van a belvárostól. Helyet is javasolt: szerinte az akkori Károlyi Mihály, most Galamb József utca végén lévő nagy, háromszög alakú üres terület alkalmas volna erre. Próbáltuk most is elérni, de nem sikerült – úgy tudjuk, külföldön van.
 
A makói dr. Keczer Tamás is örülne, ha Rambót kutyaparkban sétáltathatná. Fotó: Szabó Imre
A makói dr. Keczer Tamás is örülne, ha Rambót kutyaparkban sétáltathatná. Fotó: Szabó Imre

– Ez is egy lehetőség, de várjuk a további ötleteket is – mondta Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő. Ő már korábban felkarolta az ügyet, és nemrégiben egyik kezdeményezője volt annak az indítványnak, amit a teljes Fidesz-frakció nyújtott be a legutóbbi rendes testületi ülésen. Weszelyné úgy fogalmazott, szeretnék a kutyatartók, állatbarátok, állatorvosok javaslatát kérni a helyszínt illetően, de erről természetesen az érintett környék lakóit is meg fogják kérdezni. Arról, hogy mikor és mennyiből valósul meg a makói kutyapark, azután döntenek, hogy a helyszínről sikerült megegyezni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 év, 35 baleset: késik a körforgalom építése, de legalább napirenden maradt

6 év, 35 baleset: késik a körforgalom építése, de legalább napirenden maradt
Továbbra sem tudni, mikor lesz körforgalom Makón a balesetveszélyes Rákosi úti csomópontnál: 6 év… Tovább olvasom