Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Mehemetnek nevezték az apját

Mehemet török – azt írták vörös festékkel Apátfalván Vargáék házára. Az MSZP támogatta polgármesterjelölt, Varga Péter szerint nincs politikai üzenete a rongálásnak, ez a megjegyzés az édesapjának szól. Egy szomszéd szerint az árokparton legelő tehenek miatt haragudhatott meg valaki Vargáékra. Apátfalván amúgy nem szokás „graffitizni".
Vörös felirat Vargáék házának homlokzatán. A jelölt szerint a pingáló az édesapját akarta piszkálni. Fotó: Segesvári Csaba
Vörös festékkel, majdnem két és fél méteres magasságból egészen a lábazatig formált ákombákom betűk csúfítják az apátfalvi Kossuth utcában élő Vargáék házát: „Mehemet, török". Az eset érdekessége, hogy a megrongált ingatlan tulajdonosának fia, Varga Péter az MSZP színeiben méretteti meg magát polgármesterjelöltként.

– Tegnapelőtt festette fel valaki ezeket a szavakat apám házának frissen festett homlokzatára, ami megdöbbentő, hiszen ebben a faluban szinte sosem fordult még elő hasonló – mondta Varga Péter. – Biztos vagyok benne, hogy nincs politikai színezete ennek a tettnek, ez az üzenet nem nekem szólt, hiszen nem is az én házamat vagy üzletemet rondították el – vélte Varga Péter, aki szerint a festék vörös színe is csak véletlen – kizártnak tartja, hogy bárki is így kritizálná az ő politikai meggyőződését.
A vállalkozóként politikai pályára készülő fiatalember nem tud olyan haragosáról, akitől kitelne ilyenfajta bosszú, mindezzel együtt azonban nagyon furcsállja az esetet. Nem tesznek tesz feljelentést az ügyben, hiszen a kár néhány doboz festékkel korrigálható. Az elcsúfított ház tulajdonosai nem kívánták kommentálni a történteket.

A megrongált ház utcájában szinte minden ingatlan lakatlan, a környéken is mindössze hárman-négyen élnek. Az egyik szomszéd, mint azt megtudtuk: évek óta rossz viszonyban van Vargáékkal, éppen ezért neve elhallgatását kérte. Emellett elmondta: csodálkozott, hogy eddig még nem keresték a rendőrök, mert biztos benne, hogy a károsult őt is vádolja, pedig nyomatékosította: ő ilyesmit soha nem tenne. Megtudtuk: a szavak rejtélyének egyik lehetséges megoldását is, ugyanis Vargáék tartanak tehenet, és, mint arra a szomszéd utalt: előfordul, hogy az árokpartra is kihajtják az állatokat – lehet, hogy ez szúrhatta némelyek szemét, és a közismert gyermekversre utaltak ily módon. Az biztos, hogy nem kisgyermekek követték el a rongálást, hiszen nem valószínű, hogy jókora létrával felszerelkezve vágtak volna neki egy ilyen kalandnak – a pingáló biztosan felnőtt volt, de hogy ki, az talán sohasem derül ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos munkahelyi baleset Nagylakon

Munkahelyi balesetben meghalt a nagylaki kendergyár egyik dolgozója tegnap délelőtt. A középkorú… Tovább olvasom