Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Mehetnek a biciklisek a szökőkútnál

Bár az előző makói városvezetés tavaly ilyenkor még szorgalmazta, a jelenlegi nem tervezi a kerékpárosok kitiltását a főtéri szökőkút környékéről.
Komolynak tűnt a korábbi városvezetés szándéka, hogy megtiltsa a kerékpáros közlekedést a főtéri szökőkút körül: egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy közmunkásokat vezényeltek a területre, akik inkább kevesebb, mint több sikerrel igyekeztek rábeszélni a kerekezőket, hogy szálljanak le, és tolják a biciklit – mi több, ígérték, tiltó táblákat is kihelyeznek. A városházán akkor azt mondták, a korlátozást lakossági panaszok nyomán vezetik be. A dologból aztán nem lett semmi: a táblák nem kerültek ki, a parkőrök is eltűntek, a kerékpárosok pedig tovább közlekednek a kút és a padok közti területen.

Amikor tegnap délelőtt a szökőkútnál jártunk, röpke 10 perc alatt 36 kerékpárost számoltunk meg. Volt, aki kulturáltan, körültekintően és lassan hajtott át a téren, de bizony olyan is, aki szélvészként száguldott – igaz, ők voltak kevesebben. Nyilván az utóbbi kategóriába tartozók miatt kérték tavaly sokan, hogy ide ne lehessen bejönni két keréken, s találkoztunk most is olyan anyukával, aki szinte még csak totyogó aprósága védelmében helyeselne egy ilyen lépést. A másik oldalt az a nyugdíjas kerékpáros képviselte, aki szerint furcsa lenne a tilalom, hiszen az egész főtéren mindenütt van kerékpárút, ráadásul emberemlékezet óta biciklivel jár itt mindenki.

Most is érdeklődtünk a városházán, mit terveznek a szökőkút forgalmi rendjével kapcsolatban. Azt a választ kaptuk, az önkormányzatnak nem áll szándékában a kerékpáros közlekedés itteni korlátozása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléknap

A roma holokauszt kiállítással egybekötött emléknapját rendezi meg vasárnap délután 4-kor a Hagymaházban a helyi roma nemzetiségi önkormányzat. Tovább olvasom