Délmagyar logó

2019. 06. 15. szombat - Jolán, Vid 21°C | 33°C Még több cikk.

Menet közben derült ki, mégsem lehet képviselő

Maroslele - Kellemetlen helyzetbe került a maroslelei képviselő-testület egyik tagja, Drimba Tibor: egy törvénymódosítás miatt hivatása összeférhetetlenné vált a képviselőséggel. Egyelőre nem tudni, mit tesz a helyzet megoldása érdekében.
Amikor elhatározta, hogy önkormányzatiképviselő-jelölt lesz, ennek nem volt akadálya. Akkor sem, amikor az ajánlásokat gyűjtő íveket átvette, és akkor sem, amikor leadta – utólag, október 12-én azonban hatályba lépett egy törvénymódosítás, amely miatt az időközben megválasztott maroslelei testület egyik, 247 szavazatot kapott tagjának hivatása most már összeférhetetlen a képviselőséggel. A várható változásról csak akkor értesült, amikor már javában folyt a választási kampány.

A probléma persze nyilván nem egyedi, szerte az országban biztosan járnak mások is hasonló cipőben, lapunkat azonban éppen Marosleléről keresték meg a választók.

Drimba Tiborról van szó, akit lapunkban már bemutattunk: a szegedi Csillag börtönben dolgozik körletfelügyelőként, szabadidejében bűnmegelőzési órákat tart középiskolásoknak, maroslelei lakosként ráadásul a helyi közösségért is sokat tesz, a Facebookon még külön oldalt is indított, többek között a szennyvízcsatornázással kapcsolatos panaszok összegyűjtésére.

– Nem igazán értem, mitől összeférhetetlen Tibi munkája a képviselőséggel, azt meg végképp nem, miért menet közben hozták lehetetlen helyzetbe. Ő és a falu is jobban járt volna, ha a törvényhozók előbb gondolkoznak – mondta egy helybeli férfi.

Úgy tudjuk, Drimba Tibor letette a képviselői esküt. Szerettük volna megkérdezni, ezek után mit tesz, illetve mi a véleménye a történtekről, de nem nyilatkozott. Martonosi György polgármester is csak annyit mondott, az ügyben az önkormányzatnak teendője nincs, az érintettnek kell valamilyen módon rendeznie a helyzetet, és erre 30 nap áll a rendelkezésére.

Ha Drimba Tibor úgy dönt, távozik a testületből, a listán utána következő a 236 voksot elért Pálfi Imre, ugyanakkor úgy tudjuk, mint kormánytisztviselő, ő is az összeférhetetlenség dilemmájával küzdene. Így meglehet, hogy a 181 szavazatot elnyert Mojzes Zoltán lesz a lelei testület hatodik tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szaunamesterek makói randevúja

A debreceni Végh Tímea nyerte a szaunamesterek országos bajnokságának dél- alföldi elődöntőjét. Tovább olvasom