Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Mihály Zoltán: Az MDF hídverő szerephez juthat

Mihály Zoltán makói vállalkozót, a város egykori parlamenti képviselőjét bízta meg az MDF megyei vezetősége a helyi szervezet újjáalakításával.
Mihály Zoltán: Új szellemű, dinamikus MDF-szervezetet tervezünk Fotó: Illyés Szabolcs
A sorozatos kudarcokat követően tavasszal az MDF megyei vezetősége feloszlatta szentesi és makói alapszervezetét. A makói csoport újjáalakításával Mihály Zoltánt bízta meg a megyei vezetőség. Az ismert makói vállalkozó, a Szent Gellért Borház és Vendéglő tulajdonosa a rendszerváltás után MDF-es országgyűlési képviselő volt az első ciklusban.

– Egy teljesen új szellemű, dinamikus MDF-szervezetet tervezünk Makón. A vezetőséget hétfőn választjuk meg. A megújult szervezet olyan erőként szeretne részt venni a helyhatósági választásokon, amely szem előtt tartja a Normális Magyarország programot, és józan, megfontolt reformok megvalósításáért vállal felelősséget – fogalmazott Mihály Zoltán.

Szerinte az Antall–Boross-kormány bukása óta nem valósult meg valódi államháztartási reform. Úgy véli, ez okozta hazánk mára kialakult hatalmas hitelállományát. Szerinte többek között emiatt is megfontolt reformokra és a széthúzás helyett közös gondolkodásra van szükség az önkormányzati munkában.

– A leghelyesebb az volna, ha a jobboldal megegyezne a polgármester-jelölések tekintetében. Szerintem nem lenne szabad megosztani a konzervatív szavazók voksát két polgármesterjelölttel. Úgy vélem, reálisan egyiküknek sincs esélye a jelenlegi polgármesterrel szemben, ám helyes politikával, összefogással akár két alpolgármesteri helyet is megszerezhetnének Makó jobboldali politikusai. Ennek az egységes szemléletnek a megteremtésében lenne szerepe az újjáalakuló makói MDF-nek. Így elsősorban békéltető, hídverő szerepet szeretnénk játszani a város közéletében – fogalmazott Mihály Zoltán.

A makói MDF megbízott ügyvivője summázva elképzeléseit utalt rá: lehet, hogy a jobboldalnak egyáltalán nem is kellene polgármesterjelöltet állítania, hanem – elismerve a város jelenlegi dinamikus fejlődését – politikai ellenfeleikkel együttműködve szerezhetnének jó pozíciókat az új képviselő-testületben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandálbiztossá teszik a tavat

Noha tilos a makói Petőfi park kis mesterséges tavában fürödni, akadnak, akik megmártóznak benne.… Tovább olvasom