Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Mindenütt építkeznek a Hagymatikumnál

Makó - Ha az ember körbesétálja a makói Hagymatikumot, mindenütt építkezést talál – folyik az 1,35 milliárdos városközpont-rehabilitáció. A lakók, közlekedők türelmére május végéig lesz szükség.
Nehezen tudják megközelíteni otthonaikat a makói régi városháza melletti, Szegedi utcai emeletes háztömb lakói. A háztömb és a mellette lévő másik közti parkoló aszfaltját felverték, és csak egy keskeny sávot hagytak a bejárásra a lépcsőházak felé. A dolog persze átmeneti, lesz egy új parkoló, a lakók viszont azt szeretnék kárpótlásként, hogy a ház mögötti parkosítást is elvégeznék. Mint kiderült, az önkormányzat valóban azt tervezi, hogy füvesít, illetve kerékpártárolókat létesít itt.

Belváros-rehabilitáció Makón - GALÉRIA

Hasonló munkák egyébként a tavaly indult városközpont-rehabilitáció folytatásaként szerte a fürdő körül zajlanak – elég körbesétálni a Makovecz Imre tervezte Hagymatikumot. A Szent János téren például jelenleg a járda burkolása zajlik díszkővel, parkolót alakítanak ki a Szegedi utcai ABC mellett, és épül a tanuszoda bejáratával szembeni szökőkutas pihenőpark. A Teleki László utcában markolók dolgoznak, a Makovecz téren ugyancsak parkolót és utakat építenek, valamit szökőkutat és látványmedencét, a Csanád vezér tér Bérpalota felőli részén pedig az utat és a járdát burkolják – itt is lesz szökőkút, sőt ivókút is.

A városházán megtudtuk: a belváros felújításának most zajló munkáit a Bükki Bánya Kft. végzi – a teljes beruházás költségvetése 1,35 milliárd, amiből 884 milliót az Unió adott. Az építkezés befejezése május végén várható. Addig az érintett területen alkalmanként forgalomkorlátozásra, parkolási nehézségekre kell számítaniuk az autósoknak, néhol a gyalogosoknak, kerékpárosoknak is nehéz közlekedni.

Olvasóink írták

 • 11. kgb696 2012. május 27. 21:14
  „3 mert ha nem lenne azért reklamálnál, miért nincs+ 4, Hogy legyen mit kérdezned!”
 • 10. makovaros 2012. május 02. 13:31
  „9. igazad van. már az eredeti ütem terv szerint a mi utcánkba egy évet csúszik az egész. először volt 2012.Június ma már 2013 Május-Június”
 • 9. 80sFan 2012. május 01. 12:31
  „APROPÓ Szent János tér!
  A szennyviz.mako.hu-n ez van írva:
  "A szennyvízcsatorna építése miatt a Szent János téren forgalomkorlátozásra kell számítani 2012. március 19. és április 13. között.
  A megadott kezdeti és befejezési dátumok a munkák ütemének függvényében néhány nappal változhatnak.
  Kérjük, az építési területek környékén fokozottan tartsák be a táblákkal jelzett közlekedési szabályokat"

  Tehát néhány nap ide vagy oda, már akkor is kb. 2 hete készen kellene lenni! És nem csupán útszűkület, hanem teljesen le van zárva. Milyen tájékoztatás ez?

  Sőt, ha már itt ekkora a csúszás, akkor a többi is jó sokat fog csúszni, nem?”
 • 8. bo 2012. május 01. 12:14
  „Kedves Imre! Nyugodtan tegezhetsz, ámbár Te vagy a fiatalabb ráadásul a nejemhez ágról végről még rokoni kapcsolatok is fűznek nagybátyád révén. :-) Értem a tréfát és félretéve a szaknyelvet még akár igazad is lehet, de oly szép és változatos a magyar nyelv, akkor is szebb lett volna egy ide valóban illő szóvirág! No mind egy! Örüljünk a tavasznak, a gyönyörű időnek, Neked is szép napot!”
 • 7. SzaboImre 2012. május 01. 09:46
  „Kedves bo! (5.) Tudja, mi az összefüggés az idő, a tér és a tömeg között? Ha jó az idő, a téren tömeg van... A viccel arra szerettem volna célozni, hogy attól, hogy egy kifejezésnek egy szaknyelvben (a vicc esetében a fizikában) van egy jelentése, még nem biztos, hogy más összefüggésben nincs egy, vagy akár több másik is. Szép napot!”
 • 6. Vándor2 2012. április 30. 13:51
  „Szökőkút azért kell hogy pótolják a hagymatikumból "kieset" vízfelületet!Bár úszni nem lehet bennük,de a szemnek jó lesz mint a többi presztis beruházás!A teleki utca végén köszönthetjük a következő felesleges körforgalmat,lesz még több?”
 • 5. bo 2012. április 30. 09:02
  „Kedves Imre!

  Talán újjáépítése, szépítése, modernizálása, de rehabilitáció... na az nem, hisz rehabilitálni személyt lehet!

  http://idegen-szavak.hu/rehabilit%C3%A1ci%C3%B3”
 • 4. eva45 2012. április 29. 19:44
  „Minek kel ennyi szökőkút?”
 • 3. Egyolvasó 2012. április 29. 06:25
  „Miért is van szükség ott egy körforgalomra???”
 • 2. makovaros 2012. április 28. 18:50
  „Én is örülök hogy megszépül a a főterünk. Bár szerintem a Szép utca teleki Sarkán lévő bicikli utat kikellene építeni a telei utcáig hogy ne a járdán közlekedjenek a biciklisek és ne a virágokon át (város más pontján is ott mentek itt is az lesz.)”
 • 1. vip007 2012. április 28. 10:54
  „Örülök a rehabilitációnak, biztos szép lesz a végeredmény. Annyi észrevétel, hogy a dolgozók nagyobb felelősséggel kezeljék a táblákat, mivel a múltkor a 2-es képen látható zsákutca-átmenő forg. tilos táblakombó eldőlt, és többed magammal sikerült egyet terep-ralizni az épülő körforgónál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az online világ veszélyei

A számítógép és az internet egyre nagyobb szerephez jut gyermekeink, és saját életünkben egyaránt. Az ebből fakadó előnyökről és az ezzel járó veszélyekről tartottak előadást a szülők akadémiája előadássorozat keretében Makón. Tovább olvasom