Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Minimax kölyökstrand a Hagymatikumban

Makó - Szombaton sportnapot tartottak a makói Hagymatikum Fürdőben, vasárnap pedig elindult a Minimax kölyökstrand 6 hetes programsorozata. Mindkét rendezvény óriási sikert aratott – a fürdő ráadásul zsúfolásig megtelt vendégekkel.
Gyerekzsivajtól volt hangos vasárnap a makói Hagymatikum Fürdő, és ezúttal nem csak a vízben pancsoló apróságok miatt: megkezdődött a Minimax kölyökstrand 6 héten át tartó programsorozata, amelyre ezúttal a csatorna népszerű figurája, Pici cica is eljött. A gyerekek képzeletben messzi földrészeket járhattak be a játékok segítségével.

azza
Nagyon kellett koncentrálni...

Európát a mókás Tour de France képviselte, ahol az egymással versenyző pedálozók jutalma egy-egy pohár hűsítő víz volt. Afrikát a struccfutás képviselte, amelynek során az óriási madár jelmezét ölthették magukra a gyerekek, Ázsiát pedig a szumóbirkózás – itt a legcsenevészebb legényke is pillanatok alatt óriássá változva küzdhetett. A legnagyobb ügyességet talán az amerikai touchdown igényelte, amelyben a 12 méteres pályán egymásnak háttal, gumikötéllel összekötve azon versengtek a párosok, közülük ki juttatja előbb a labdát a pálya végén található kosárba. S persze Ausztrália sem maradt ki: itt egy szörföző szőkeséget kellett kimenteni a cápák közül úgy, hogy 4 játékosnak együtt kellett működnie az akcióban.

A hőségben is találtak érdekességet maguknak a gyerekek
A hőségben is találtak érdekességet maguknak a gyerekek.

A Minimax kölyökstrand természetesen hét közben is várja az érdeklődőket, hetente más-más programmal. A jövő hét után vidám cirkuszt rendeznek, aztán családi olimpiát, majd a játékos természettudományé lesz a főszerep. Augusztusban sportprogramokat, majd beach partit tartanak a gyerekeknek és mindazoknak, akik lélekben gyereknek tudják érezni magukat néhány önfeledt percre. Mindezeken kívül számtalan ügyességi és logikai játék, kézművesprogram várja a látogatókat.

Négy pályát avattak szombaton
Szombaton sportnapot tartottak a Hagymatikumban, amihez az ötletet az adta, hogy a nyári szezon kezdetekor átadtak itt négy pályát: a homokkal borított strandröplabda- és grundfocipályát, valamint a streetball- és a lábtengópályát – utóbbiak gumiborításúak. A versenyekre összesen 34 csapat, több mint 120 ember nevezett be – a győztesek az oklevélen és a serlegen kívül különböző fürdőbelépőket is kapnak. A pályák használata egész nyáron ingyenes, mi több, aki nem hozott, labdát is kérhet a játékhoz.

Olvasóink írták

 • 4. Cillit_bang 2012. július 12. 13:45
  „2-nek!
  Az a 20 makói szuper patrióta bérletes (ingyenélő-nyavajgó) sem tarja el a fürdőt! Sőőőőt! A bérletüket a többi adózó polgár fizeti meg!”
 • 3. szentmiki 2012. július 02. 12:51
  „Köszönjük a palotai gyerekek fúvószenéjét!:))”
 • 2. Z.77 2012. július 01. 21:38
  „az Elbizakodottaknak: az ilyen programokon megjelenő vendégek ~97,3%-a nem fog bérletet venni vagy legalább hetente 1-2 alkalommal visszajönni...”
 • 1. makovaros 2012. július 01. 21:21
  „a Kétkedőknek: "a fürdő ráadásul zsúfolásig megtelt vendégekkel." Látjátok mégis bejön ez a fürdős turimuzmosos valami amit itt évek óta terveznek. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

József Attila-est Hobóval

A Zenés Nyári Esték programsorozatban József Attila-estet tartanak a kiszombori Ady Endre Művelődési Házban vasárnap 16.30-tól. Tovább olvasom