Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Mosoda és fürdő is épül Honvédban

Tehetséggondozásra és egy mosoda-fürdő építésére is jut a 219 millió forintból, amelyet Makó a zömmel romák lakta Honvéd városrészre költene. A nemzetiségi önkormányzat nem érzi teljesen magáénak a programot.
Ismét terítékre került a migránskérdés a makói testületi ülésen, az alpolgármesteri beszámoló kapcsán. Török Miklós (DK) azt kérdezte Czirbus Gábor alpolgármestertől (Fidesz), hogy alpolgármesteri minőségben vagy a kormánypárt városi elnökeként nézte meg a hármas határnál folyó munkálatokat? Szerinte ugyanis ez a terület nem tartozik Makóhoz.

Az alpolgármester azt mondta, természetesen alpolgármesterként, hiszen fontos számára a makóiak biztonsága, és oda is szúrt egyet Töröknek, mondván: ha nem hagyná ott folyton az üléseket, nem siklana el ilyen információk fölött (emlékezetes: a migránskvóta elleni szavazás idejére a DK-s képviselő kivonult az ülésteremből). Erre több, a polgármesteri többséghez tartozó képviselő is rátromfolt; Sánta Sándor például azt is mondta, akik támogatják a migránsokat, ajánlják fel nekik magukat és családjukat.

Elfogadta a testület azt az előterjesztést, amely szerint a város 219 milliós, teljes egészében finanszírozott pályázati támogatást kér a jelentős részben romák lakta Honvéd városrész fejlesztésére. A pénzből többek között különböző szakmai programok indulnának: tehetséggondozás, tanulóműhely, egészségfejlesztés, pénzügyi-jogi szaktanácsadás, elindulna egy még kiválasztás alatt álló épületben a helyi közösségi klub, és létesítenének fürdőhelyiséggel rendelkező mosodát is. A testület a pályázati anyagot megszavazta, a makói roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, Gilingerné Ráday Krisztina azonban azt mondta, ők csak részben érzik a magukénak a programot.

Kifogásolta a fürdőhelyiség ötletét, és azt kérte, az idős, egyedülálló honvédiak is kapcsolódhassanak be valahogy az épületek saját kezű felújítását célzó kalákaprogramba. Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) azt mondta, a program szerinte mérföldkő lesz Honvéd életében, és a kidolgozásba a kisebbségi testületet is bevonták. Az is elhangzott: nyáron egy másik, még nagyobb összegű pályázat benyújtása is várható, amiből többek között utak, járdák felújítására is költhetnek.
Visszatért Gáspár

A tegnapi ülésen minden képviselő jelen volt. Ez azért lényeges, mert azt jelenti, hosszú betegsége után visszatért Gáspár Sándor (MSZP), akiről megírtuk, érszűkület miatt operálták tavaly decemberben, és képviselőtársa, Hadik György látta el sebét és küldte további vizsgálatra (2016. január 12.: Fideszes gyógyított MSZP-st). Felépüléséhez több képviselő, illetve Farkas Éva Erzsébet polgármester külön is gratulált jó egészséget kívánva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontják a régi lelátót

Bontják a régi lelátót
Javában bontják az Erdei Ferenc téri sportpálya öltözőknek is otthont adó lelátóját - mutatta meg tegnap a sajtónak a helyszínen Czirbus Gábor alpolgármester (Fidesz). Tovább olvasom