Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Most 2 milliót költenek, jövőre 8-10-et fognak: 500 új fával gyarapszik Makó - fotók

Makó - Ötszáz új fát ültetnek el ezekben a napokban Makón. Közülük jó néhányat helyi civil szervezetek, intézmények képviselői helyeztek a földbe az Aradi utcai vásártérnél - mi is ott voltunk.
– Az elődeink is ültettek fákat, mi is ezt tesszük, hogy a következő generációnak legyen hol hűsölni és hogy tiszta, jó levegője legyen a városnak – mondta az Aradi utcai lovaspálya mellett a makói Baranyi Béláné. Hármasban – a férjével, illetve Bakacsi Pálnéval együtt – a makói nőklub nevében ültetett el itt egy facsemetét pénteken reggel. A makói önkormányzat ugyanis mostani faültetési akciójához helyben működő intézmények, civil szervezetek képviselőit kérte fel, akik munkájuk elismeréseként oklevelet kaptak, az általuk földbe helyezett fát pedig emlékszalaggal is megjelölhették.500 új fával gyarapszik Makó. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA
A város most, az év végén összesen ötszáz fát ültet el több mint 2 millió forint értékben – mondta az akcióról Farkas Éva Erzsébet polgármester. Ezek közül négyszáz magas kőris, száz pedig pusztaszil. Ezeket afféle védősávként elsősorban a város szélein, például a kerékpárutak bekötő szakaszainál, vagy a Töltés utcai vízműtelep környékén ültetik el, illetve a fontosabb parkokban, köztereken. Makón egyébként összesen 120 hektárnyi zöldterület, illetve 67 védett fa van – ezek közül a két legidősebb a több mint 200 éves Megyeház utcai kocsányos tölgy, illetve a Szent István téri szilfa, ami 80 esztendős.

A polgármester azt is elmondta, az akciót jövőre folytatja a város. Akkor a mostaninál is nagyobb, 8-10 milliós összeget szeretnének hasonló célra fordítani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élőben ez is más, mint a tévében: balettiskolát segít a makói takarítócég

Élőben ez is más, mint a tévében: balettiskolát segít a makói takarítócég
Évek óta támogatja egy makói cég alapítványa a 3 városban is működő balettiskolát. Hogyan lesz ma Magyarországon művészetpártoló szponzor egy 15 főt foglalkoztató vállalatból? Tovább olvasom