Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

MP3-lejátszót kapott Alexandra

Színötös-játékunk sorsolásán harmadikként húztuk ki a nyertesek sorában a földeáki Herczeg Alexandra nevét. Az ősztől negyedikes kislány egy MP3-lejátszót kapott tőlünk ajándékba, amit el is vittünk hozzá.
Alexandrának a nyereményt Szabó Imre, a Délvilág munkatársa adta át. Fotó: Frank Yvette
Elsős kora óta kitűnő tanuló Színötös-játékunk harmadik helyezettje, a földeáki Herczeg Alexandra. A csöndes, mosolygós kislány szüleivel és öccsével együtt kedvesen fogadott minket tegnap délután, és nagy örömmel vette át, majd mindjárt szakértő szemmel vizsgálgatta nyereményét. A helyi Návay Lajos Általános Iskolában harmadik osztályt végzett diáklány egy huszonötezer forint értékű MP3-lejátszót kapott lapunktól, nagyszerű bizonyítványa jutalmaként. Nyilván sokat fogja használni, hiszen szeret zenét hallgatni. A játékra egyébként
Hódmezővásárhelyen élő nagymamája hívta fel a család figyelmét.

Alexandra saját bevallása szerint az iskolában odafigyel, de otthon nem tanul sokat – édesapja, a hódmezővásárhelyi porcelángyárban három műszakban dolgozó Herczeg Dezső persze mindjárt pontosít: két-három órát azért mindennap a tankönyvek társaságában tölt kislánya.

Legszívesebben egyébként a rajzórákat, no meg a rajzszakkört látogatja. Gyönyörű munkáiból nekünk is megmutatott néhányat – némelyikük kész képregény. Nem véletlenül nyert díjat több rajzpályázaton. Szereti például a technikát is, hiszen ott is hasznát veheti páratlan kézügyességének. Még nem döntötte el, mi lesz, ha nagy lesz, de például rajztanárként el tudná képzelni a jövőjét.

Villámkérdés, villámválasz

Kedvenc tantárgy: rajz
Kedvenc étel: milánói makaróni
Kedvenc ital: kóla
Kedvenc együttes: Fiesta
Kedvenc tanár: Kovács Gáborné

A huszonegy fős osztályban amúgy, noha azt mondja, kevés a barátja, jól érzi magát. Otthon szívesen néz tévét, vagy labdázik takaros házuk udvarán öccsével, Zsolttal, aki talán egykor ugyancsak nyertesünk lesz – szeptemberben kezdi az első osztályt.

Földeáki Színötös-nyertesünk nyári szünete egyébként mozgalmasan telik. Most ért véget a makói ifjúsági művésztelep, ahol kedvére rajzolhatott, most éppen úszni tanul Makón, hamarosan pedig Hódmezővásárhelyre, a nagymamájához készül. Sőt: vár rá egy erdélyi kirándulás is. Ez afféle családi látogatás lesz, hiszen édesanyja, aki a helyi élelmiszerboltban eladó, Erdélyben született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromezren a makói fesztiválon

Két nap alatt közel háromezren szórakoztak a makói termál- és gyógyfürdő fesztiválján a hét végén. A… Tovább olvasom