Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Musicalszínész lett a makói gimnazista

Makón született, Csanádpalotán nevelkedett, és mivel a községi kislányok hétköznapjait élte, a színpad világáról csak álmodhatott gyermekkorában Antal Csilla. Álmait azonban megvalósította: musicalénekesként itthon és külföldön egyaránt sikereket ér el – most a pop világában is szeretne érvényesülni.
Antal Csilla a Tihanyi Vándorszínpad művészeként járja az országot. Fotó: Szabó Imre
Antal Csilla az előadói vénát, a szereplés iránti vonzódást a szüleitől örökölte, akik mindketten tagjai a községben ma is működő Kelemen László Színtársulatnak. A makói József Attila Gimnázium diákjaként számos iskolai, városi rendezvényen megcsodálhatta a közönség tisztán csengő, bársonyos hangját. Azt, hogy voltaképpen az éneklés az, ami igazán érdekli, akkor döntötte el, amikor a Szegedi Szabadtéri Játékokon megnézte a Miss Saigont. Azonnal beleszeretett a zenés műfajba, mi több, rögtön szerepálma is lett Kim. Azonnal énektanárnőt keresett – és talált is egy szegedi szakembert, Feketéné Jarosievits Margitot. Az érettségi után elindult a musicalénekesi pályára vezető úton: jelentkezett a híres énekesnő, Toldy Mária musicalstúdiójába.

A vidéki nagylány alighanem ekkor vált felnőtté, hiszen választott hivatása érdekében Budapestre költözött. Miközben tanult, folyamatosan játszott is: közreműködött például a Nemzeti Színház István, a király- és My Fair Lady-előadásaiban, és mint stúdiós növendék, több zenés produkcióban is fellépett. Ebben az időszakban bizony előfordult, hogy elfoglaltságai miatt szinte csak évente egyszer-kétszer tudott hazalátogatni. Mégsem sajnálta a fáradságot, hiszen a tanulás mellett a színház világába nyert betekintést, a színészmesterség fogásait leshette el. A stúdiós tanulmányok befejezése után a Tihanyi Tóth Csaba által vezetett Tihanyi Vándorszínpadhoz szerződött. Azóta is velük járja az országot, lép fel határainkon innen és túl, operett- és musical-előadásokban.

Bár nem szerepel tévésorozatokban, és a bulvársajtóban sem olvasni róla, Csilla úgy érzi, boldog, mert azt csinálhatja, amit mindig is szeretett volna: színpadon játszik, énekel és közben járja az országot, oda utazik, ahová a társulat, vagy ahová fellépni hívják. Most nagy fába vágta a fejszéjét. Erről csak annyit árult el, hogy egy együttessel érdekes, egyedi produkcióra készül. S hogy miért keresi az újat, és miért vállal ennyi feladatot? Mert azt vallja: az élet túl rövid ahhoz, hogy ne azzal foglalkozzunk, amit szeretünk.

Varga Márta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói roma fiatalember berlini Arany Csapója

Úgy gondolja, a művészi hajlamot anyai nagyapjától örökölte, aki muzsikus volt, s talán bádogos… Tovább olvasom