Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Nagylak vezetője lett a sajtóreferens

Nagylak új polgármestere Gyarmati András, aki megválasztásáig Makó önkormányzatának sajtóreferenseként dolgozott. Az új vezető biztos abban, hogy sikerrel kamatoztatja majd kapcsolati tőkéjét a falu érdekében, és úgy véli: sok probléma megoldásának kulcsa az összefogás és a hatékony kommunikáció – ami nem pénz kérdése. Most biciklivel járja a falut, mindenkivel szeretne találkozni.
Nagylak új polgármestere szerint sok probléma megoldása nem pénz kérdése Fotó: DV
Négy éve mindössze négy szavazattal maradt el Kocsis Istvántól, Nagylak korábbi polgármesterétől a 2002-es önkormányzati választáson, most győzelmet aratott Gyarmati András. A kezdő politikus a makói önkormányzat pr-csoportvezetői posztját cserélte a falu önkormányzatának vezetői székére. Az új polgármester úgy véli, épp a négy évvel ezelőtti szoros eredmény bátorította arra, hogy idén is induljon a helyhatósági megmérettetésen.

– Régóta kötődöm Nagylakhoz, hiszen 1972-ben itt, a kendergyárban kezdhettem meg pályámat, és itt ismerkedtem meg későbbi feleségemmel is – mondja Gyarmati. – Így első családi otthonunk is itt volt. Bár később a munkám miatt elköltöztem Nagylakról, azt hiszem, érthető, hogy erős érzelmi szálak fűznek a településhez.

A polgármesteri ciklusának első, „helyzetfelmérő" heteit követően immár a község lakóinak megismerésére fordítja idejét, és csaknem minden nap biciklijével járja a falut, hogy személyesen is megismerhesse az itt élők gondját-baját, örömeit.

– Úgy érzem, hogy szeretnek, elfogadnak a nagylakiak, akiknek azt ígértem, hogy összefogással többre visszük. Vallom: a legtöbb probléma megoldása nem pénz kérdése. Jó példa erre a gyógyszerellátás biztosítása, ami egyébként nem is szerepelt a kampánycéljaim között, de most úgy tűnik, tárgyalások eredményeképp rövidesen megnyílhat egy fiókgyógyszertár a faluban, ami ráadásul az önkormányzatnak egy fillérjébe sem kerül – mondta Gyarmati, aki úgy véli: korábbi munkahelyén szerzett tapasztalatait – így a szüntelen ötletelést – hasznosíthatja a vezető szerepben. Nem csak munkamódszere, hanem kapcsolati tőkéje is Nagylak hasznára válhat.

– A község egyetlen számottevő termelőüzeme, a kendergyár évről-évre kevesebb dolgozót foglalkoztat, de reméljük, elősegíthetjük egy tőkeerős befektető idetelepülését. A gyárhoz köthető ipari park is alapja lehet Nagylak gazdasági megerősödésének – fogalmazott a polgármester. Bár egyelőre nem tervezi, hogy a faluba költözik, azt vallja: a település érdekében mindennap ott töltött 14 óra számára a legtöbbet jelenti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vészforgatókönyv a makói kórházban

Hatvan aktív ágyat veszítene a jelenlegi 285-ből, kilenc osztály helyett öttel folytatná, és az 502… Tovább olvasom