Délmagyar logó

2019. 06. 15. szombat - Jolán, Vid 21°C | 33°C Még több cikk.

Napelemek újabb 4 intézményen

Pitvaros - Közel 19 millió forintot nyert Pitvaros önkormányzata, hogy négy intézményében napelemekkel állítsa elő az elektromos áramot.
A kapott támogatás nem fedezi a teljes költséget. A pitvarosiak 25 millió forintra pályáztak, de csak 18 millió 815 ezer forintot kaptak, hogy az önkormányzat főépülete, az üzemi konyha, az óvoda és a fogászat elektromos ellátását napelemek segítségével oldják meg. A hiányzó forrást az önkormányzatnak kell finanszíroznia.

– Ezzel a feltétellel is megvalósítjuk a meglévő 31 kW-os rendszerünk mellé az újabb 25 kW-os beruházást. Önkormányzatunk arra törekszik, hogy a megújuló energiák használatával csökkenjenek a költségeink, ezzel párhuzamosan pedig a környezetünket is óvjuk – mondta Radó Tibor, Pitvaros polgármestere. Közzé adta, a következő lépés egy áramtermelő park létrehozása lesz, amihez minden adottsággal rendelkeznek, már csak a finanszírozásra kell megoldást találniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbtanulás előtti zűrzavar a Galambban

A korábbi ígéretek ellenére nem indulnak az idei új tanévben a hagyományos ipari szakmák a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképzőben – panaszolták olvasóink. Tovább olvasom