Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Naponta kétautónyi ajándék a makóiaknak

Múlt vasárnap kezdett működni, és a hét utolsó napjáig „termel" a makói Mikulás-gyár, amely évek óta a legnépszerűbb adománygyűjtő ötletnek bizonyult. A városközpont karácsonyi vásárjában felállított sátornál naponta több száz játékot, élelmiszer-felajánlást fogadnak. A behozott holmik mind igényesek, nagy értékű míves sakk-készlet is került a gyárba.
Már csak néhány napig fogadják az adományokat a vasárnap óta működő makói Mikulás-gyárban. Idén az önkormányzat kezdeményezésére külön sátrat állítottak az adakozni vágyók részére a város főterén működő karácsonyi vásárban.

Kicsik és nagyok is adakoznak a makói karácsonyi vásárban felállított sátornál Fotó: Szabó Imre

– A most vasárnapig összegyűjtött adományokat a családsegítő szolgálat munkatársai fogják szétosztani a rászoruló családok között, reméljük, hogy minden, a nyilvántartásunkban szereplő família számára szebbé tehetjük így az ünnepeket – fogalmazott Rózsa Istvánné, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője. Megtudtuk: minden korábbi akciónál sikeresebb az idei Mikulás-gyár, hiszen már eddig is több százan segítettek a nélkülözőkön.

Török csemege

Vasárnap a török üzletemberekből alakult Dialógus Platform Egyesület félezer adag marhahúsos török ételspecialitást, illetve édességként ugyanennyi baklavát oszt ki a Mikulás-gyár látogatóinak. Az Egyesület ezenkívül személyre szóló ajándékot készít negyven rászoruló makói gyermek számára.  
A gyűjtésben részt vevő munkatársaktól megtudtuk: naponta kétautónyi játékot és élelmiszert szállítanak be az ENI központjába – és nemcsak a csomagtartót, hanem az utasteret is megtöltik az adományokkal. A felajánlott játékok mindegyike újszerű, igényes, sőt van, aki nagyobb értéket is a nélkülözőknek szán: egy különösen míves sakk-készletet is találtunk az ajándékok között. Nagyon sokan praktikus holmikat hoznak: tartós élelmiszert, burgonyát, konzerveket, lekvárokat.

Bár hivatalosan nem kérték, néhányan mégis hoznak ruhaneműt – ami, megtudtuk: minden esetben kifogástalan minőségű, teljesen újszerű cipőket is leadtak a sátorban. Tegnap egy egész általános iskolai osztály is meglátogatta a standot, és minden kicsi egy-egy doboz ajándékot hozott magával.

– Őszintén köszönjük a Makó térségiek eddigi nagylelkűségét, és bízunk abban, ezután is hasonló ütemben érkeznek a rászorulók számára felkínált ajándékok a főtéren felállított Mikulás-gyárba – nyilatkozott a kezdeményezéssel kapcsolatban Buzás Péter polgármester.

Olvasóink írták

  • 2. mako 2007. december 15. 11:12
    „A Mikulásgyár működése: 2007. december 15., szombat 15-17 óra között, december 16., vasárnap 9,30-17 óráig.
    A Mikulásgyár működésének utolsó napján, 2007. december 16-án, 10-14 óráig a török üzletemberekből alakult Dialógus Platform Egyesület Budapest és Szeged után Makón is félezer adag marhahúsos török ételspecialitást, illetve édességként ugyanennyi baklavát (ismert török édesség) ajánl fel és oszt ki a Mikulásgyár látogatóinak.”
  • 1. Timi 2007. december 14. 23:56
    „Meddig lehet ajándékot vinni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigarettacsempészeket üldöztek a kiszombori határőrök

Kiszombor, Deszk - Terepjárójukat hátra hagyva menekültek a cigarettacsempészek a határőrök elől… Tovább olvasom