Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Négy falu váltott vezetőt

Apátfalva, Földeák, Magyarcsanád, Óföldeák - A Makó környéki falvak közül négyben változott a polgármester személye: Apátfalva, Földeák, Magyarcsanád és Óföldeák kapott új vezetőt – valamennyien a Fidesz jelöltjeként indultak. Megkérdeztük, mit tesznek másként, mint elődjeik.
A váltás Óföldeákon volt a legegyszerűbb: mint Simonné Sinkó Erika fogalmazott, ő átvette a stafétabotot Hajnal Gábortól, aki mellett 8 éven át dolgozott önkormányzati képviselőként. A folyamatosságot hangsúlyozza, amikor a terveiről kérdezzük. Olyasmiket szeretne, mint például a még szilárd burkolat nélküli utak aszfaltozása vagy a művelődési ház felújítása, a közmunkaprogram továbbvitele. Amire még nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni, mint elődje, az a közösségépítés.

A korábbi óföldeáki polgármester a szomszédos Földeákon indult és nyert polgármesteri tisztséget – egyébként ott is lakik. Ő az emberekkel való személyes kapcsolattartásról beszél először, amikor arról kérdezem, mit tart a legfontosabbnak a váltásban. Meséli: kerékpárral jár dolgozni, és ha valaki megállítja, elbeszélget vele, ha problémája van az illetőnek, felírja és igyekszik segíteni. Óföldeákon is így csináltam – mondja, de megjegyzi: ott könnyebb volt, mert az kisebb falu. Szeretné befejezni a megörökölt beruházásokat, például a csatornázás utáni úthelyreállítást, és célja többek között egy tornacsarnok megépítése.

Magyarcsanádon Farkas János személyében van új polgármester, aki egyenesen azt mondja, sok mindent másképp kell csinálni a faluban, mint ahogyan eddig történt. Megemlíti, hogy nem túlzás azt mondani, a közös szennyvízberuházás kivételével náluk semmilyen fejlesztés nem történt az előző ciklusban – pedig lett volna mire költeni: felújításra vár az orvosi rendelő, szükség van fiókgyógyszertárra, közösségi térre a fiataloknak és kerékpárútra is Nagylakig. Ami pedig személyes vállalását illeti: ígéri, hogy mindig elérhető lesz, a hivatalban meg fogják találni, és beszélhet vele, aki szeretne.

– Fórumokkal, személyes találkozókkal szoros kapcsolatot szeretnénk fenntartani a falu lakóival, az ő igényeikhez igazítjuk az önkormányzat igazgatását – mondja Szekeres Ferenc, Apátfalva új vezetője. A munkahelyteremtés a legfontosabb, mint a többi településen is. Megjegyzi: céljuk az értelmesebb közmunka is, szeretnének például biobrikettgyártást és térkőüzemet indítani, illetve kiskerti gazdaságot. Az idősek életét jelzőrendszeres segítségnyújtó szolgálattal igyekeznek majd könnyebbé tenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szócsatával indított az új makói testület

Szópárbajok kísérték az új makói képviselő-testület első, rendkívüli ülését csütörtökön, amelyen a működés szervezeti kereteit határozták meg. Tovább olvasom