Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Négy mobil, öt bicikli a makói városházán

Nemrég egy könyvekkel teli iskolatáskát keresett a tulajdonosa a makói városházán – hiába. A megtaláló nem vitte be a holmit. Két-három havonta visz be valaki talált tárgyat a makói hatósági osztályra, jelenleg mobiltelefonok és biciklik várják itt gazdáikat. Ha a tulajdonos nem jelentkezik, a leadott holmi egy év után azé lehet, aki megtalálta.
Négy mobiltelefon és öt kerékpár várja gazdáját a makói városháza hatósági osztályán, ahol a hivatal munkatársa, Török Józsefné foglalkozik az elveszett tárgyakkal. Itt eddig még nem adtak le olyan különleges talált tárgyat, mint például urnát vagy eleven lovat – Török Józsefnének hirtelen ez a két szegedi eset jut eszébe –, csak teljesen egyszerű, hétköznapi tárgyakat. A leggyakoribb a kerékpár és a mobiltelefon, de például pénztárcát nemigen hoz be senki. Keresni viszont épp a közelmúltban kerestek például egy iskolatáskát mindenestől – sajnos hiába.

A kerékpárokat az udvar egyik raktárában őrizik, sok más egyéb holmival együtt, a telefonokat pedig az irodában. A forgalom egyébként nem túl nagy: két-három havonta kopogtat be az ajtón valaki talált tárggyal. Az elveszett holmijaik iránt érdeklődők már többen vannak, ám sajnos ritkán járnak sikerrel. Azért van példa a boldog egymásra találásra is. Tavaly nyáron történt, hogy egy itt nyaraló budapesti házaspár behozott egy mobiltelefont. Gazdája, egy fiatal makói nő nem sokkal később jelentkezett, és nagyon örült, hogy meglett – nem is csak a telefon értéke miatt, hanem a benne elmentett telefonszámok miatt is.


Egy év után a megtalálóé lehet

A talált tárgyakat Makón a városháza földszintjén, a hatósági osztály okmányirodával szomszédos irodájában lehet leadni a hivatal nyitva tartási idejében. Az irodában az esetről jegyzőkönyvet vesznek fel: rögzítik a megtalált tárgy jellemzőit, azt, hogy mikor és hol, hogyan találták meg, és feljegyzik a megtaláló adatait is. Ha az illető igényt tart rá, három hónap várakozás után használatba veheti, és ha a jogos tulajdonos nem jelentkezik érte, egy év után az övé lehet, de addig mindenképpen meg kell őriznie. Ha nem tart rá igényt, három hónap után a hivatal értékesíti. Ez esetben a tulajdonos egy éven belül a tárgy ellenértékét kaphatja meg.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz autóval megállni

Bizonyos napszakokban szinte lehetetlen parkolóhelyet találni Makón az orvosi rendelők, a kórház, az… Tovább olvasom