Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Negyven éve történt tragédiára emlékeztek Makón

Makó - Ígéretéhez hűen emléktáblát helyezett el két volt dolgozója, Földinszki József és Ökrös Imre tiszteletére a makói vízműcég pénteken.
Ígéretéhez hűen emléktáblát helyezett el két volt dolgozója, Földinszki József és Ökrös Imre tiszteletére a makói vízműcég pénteken. A tábla a szentlőrinci szennyvízátemelő falán látható – ott, ahol a két dolgozót negyven évvel ezelőtt tragikus munkahelyi baleset érte. Mint korábban megírtuk, a két férfi úgy halt meg, hogy egyikük lement az átemelő szívóaknájába, mert a szivattyú nem működött; megpróbálta felkavarni az iszapot a pince medencéjében, hogy meginduljon az áramlás, de a leülepedett anyag már bomlásban volt, fojtogató, mérgező gáz töltött ki mindent, így összeesett. Társa, akinek a derekához volt rögzítve a biztonsági kötél, megpróbálta kihúzni, de ő is beleesett az aknába, és ugyancsak életét vesztette.

Medgyesi Pál, a Makó Térségi Víziközmű Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tragédia azért következett be, mert a két ember nem használt védőfelszerelést, azaz nem voltak elég körültekintőek. Az utókor tiszteletét azonban ettől függetlenül megérdemlik, mert az akkori dolgozók ma már elképzelhetetlen, rossz körülmények között, olykor hősies munkával biztosították a város vízellátását, a szennyvízkezelő rendszer működését.

Az emléktáblát a cég családi napjának nyitányaként avatták fel, a megemlékezésre eljött a két szerencsétlenül járt dolgozó özvegye és több hozzátartozó is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem hiúsul meg a csatornázás Makón

Makó - Bár a Makó térségi szennyvízberuházás kivitelezése késik, alaptalan azoknak a félelme, akik… Tovább olvasom