Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Negyven kiállító az V. Makó Expón

Negyven kiállítóval, egy külső és egy sportcsarnoknyi belső bemutatóterülettel megnyílt a vasárnap estig tartó V. Makó Expó. A rendezvény a jelek szerint egyre népszerűbb: volt olyan jelentkező, akinek már nem jutott kiállítási terület.
Az utóbbi öt esztendőben rendezett expók közül az ideire érkezett a legtöbb kiállító. Fotó: Illyés Szabolcs
Az utóbbi öt esztendő legtöbb kiállítót vonzó expója nyitotta meg tegnap a kapuit – tudtuk meg a rendezvény főszervezőjétől, Németh Sándortól, a Maros Menti Vállalkozók Szövetségének elnökétől.
– A korábbi évek kiállítóinak zöme idén is eljött, sok új vállalkozás is standot bérelt, végül minden kiállítási hely elkelt, így volt, akinek már se bel-, se kültéri lehetőség nem maradt – foglalta össze Németh Sándor. Az expón megfelelő arányban képviselteti magát a könnyű- és szolgáltatóipar csakúgy, mint az építőipar, vagy a gépgyártás. Most a szállítmányozás is helyet kapott a kínálatban. Ebben az évben egy közel hárommillió forintos pályázati összeget nyert a vállalkozószövetség a TRFC-alapból a rendezvény megszervezésére, az összköltség körülbelül négy és fél millió forint.

A rendezvényen Buzás Péter polgármester, országgyűlési képviselő tartott beszédet, üdvözölve a Németországból, Olaszországból, Törökországból és a szomszédból érkezett delegációkat, a térségi polgármestereket. Bejelentette: most kezdtek tárgyalni egy nemzetközi befektetővel, aki tízhektárnyi területet vásárolna az ipari parkban.
A kiállítás és vásár fődíját, a Maros Menti Vállalkozók Szövetsége által alapított elismerést idén a Váll-Ker Kft.-nek ítélték, a díjat Németh Sándor adta át Tóth Istvánnak, a kft. ügyvezetőjének.

A vásár különdíját ebben az esztendőben a SZEMA Makói Téglagyártó Kft., a város önkormányzata által alapított díjat pedig idén a Makó Térségi Víziközmű Kft. kapta. A megnyitót követően konferencia kezdődött a Korona Üzletközpontban, délután pedig közös pörköltfőzésen mérték össze tudásukat a kiállításon részt vevő vállalkozók.


Kísérőrendezvények

Szombat:
10 óra: játszóudvar, meselabirintus.
11; 14 óra: a térségi és a városi művészeti csoportok bemutatkozása.
15.00: A kiskakas gyémánt félkrajcárja.
16.00: Tücsök Peti és Hangya Levi, zenés rajzos gyermekműsor.
17.00: Az Írisz Tánccsoport Egyesület gálaműsora.
18.00: Lustige Spatzen rezesbandakoncert.
19.00: Csepregi Éva műsora.
20.00: Beathoven-koncert.

Vasárnap:
10.00: játszóudvar, meselabirintus.
11.00: a térségi és a városi művészeti csoportok bemutatkozása.
15.00: a Makói Mazsorett Egyesület műsora.
16.00: Nagy Edmond koncertje.
17.00: Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar koncertje. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Váll-Ker teljesíteni tudja a megrendeléseket

Nemigen lesz makói, Makó környéki partnere a Váll-Ker Kft.-nek, a beszállítói konferenciára ugyanis… Tovább olvasom