Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Negyvenmillió forintot nyert Makó közmunkára

Több mint negyvenmillió forintot nyert Makó önkormányzata a közmunkára. Ebből a pénzből a tervek szerint 90 embert alkalmaznának december és május között. Rendbe tennék a Honvéd városrész közterületeit is. Az ott élők közül sokan jelezték, szívesen részt vennének a munkában.
Sikeresen pályázott Makó a több minisztérium által közösen meghirdetett, Re-Aktív nevű közmunkaprogramra. Ennek eredményeképp 40 millió 500 ezer forintos vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a város, amiből 90 ember foglalkoztatását vállalhatják. A program december elsején indul, és május utolsó napjáig tart, ez idő alatt munkát adnak a jelentkezőknek, akikből – mint megtudtuk – Makón sincs hiány.

Csomor Ágnes, az önkormányzat hatósági osztályának vezetője arról számolt be, hogy folyamatosan jelentkeznek az emberek, máris másfélszer-kétszer annyian jelentkeztek, mint ahány helyet biztosítani tud a város. A pályázati kiírásnak megfelelően a Makón hosszú ideje munka nélkül élő emberek, valamint a munkanélküli ellátásból kiszorultak számíthatnak erre az átmeneti megoldásra, de azokat sem szeretnék kihagyni a lehetséges munkavállalók köréből, akik rendszeresen kapnak szociális segélyt.

– Télen elsősorban az utak síkosságmentesítése a feladat, tavasszal pedig kertészeti munkákat ad az önkormányzat, emellett szeretnénk a várost megtisztítani az illegálisan elhelyezett hulladékoktól – foglalta össze a teendőket Buzás Péter, Makó polgármestere. Hozzátette: a program egyik fontos célja még, hogy megőrizzék a város építészeti, környezeti értékeit.
Műhelyi István városüzemelési csoportvezető elmondta, a program egyik fő célja, hogy rendezzék Honvéd városrész útjait, padkáit, és megtisztítsák a csapadékvíz-elvezető árkokat mindattól a szeméttől, amit feltehetően a helybeliek dobáltak bele.

– Reméljük, hogy a cigány családok megélhetési nehézségein is segít majd az új közmunkaprogram, hiszen nagyon sokan szeretnének részt vállalni a csatornarekonstrukcióban – fogalmazott Gesztesi László, a makói Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke. – A cigány emberek elsősorban ilyen, út- és csatornakarbantartó munkát vállalnának szívesen. Biztos vagyok benne, hogy a családok anyagi helyzetének javulásával a bűnözés is csökken majd a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil összefogás

Nem csak a pénzről szól, de természetesen a pályázati úton történő pénzszerzésben is segít tagjainak… Tovább olvasom