Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Nem akármilyen lepkét kapott a Petőfi park Makón - fotók

A játékot az Új Világ alapítvány nyerte még tavaly nyáron, ők kapták ugyanis a 400 ezer forintos fődíjat a TESCO Ön választ, mi segítünk! mottóval meghirdetett pályázatán.
Új elemmel gazdagodott szombaton a makói Petőfi park játszótere; ez a városnak az az egyetlen játszótere, ahol sérült gyerekek is játszhatnak a számukra tervezett eszközökön. Az újdonság egy úgynevezett lepke–libikóka. Azért különleges, mert ezen együtt szórakozhatnak az ép és a sérült gyerekek – utóbbiak akkor is, ha teljesen mozgásképtelenek, mert akár rá is feküdhetnek, miközben a többiek hintáznak.
Lepke-libikókát kapott a makói Petőfi park játszótere - GALÉRIA. Fotó: Szabó Imre
A játékot az Új Világ alapítvány nyerte még tavaly nyáron, ők kapták ugyanis a 400 ezer forintos fődíjat a TESCO Ön választ, mi segítünk! mottóval meghirdetett pályázatán. A pénzhez további 300 ezret tettek saját forrásból, illetve a Contotech támogatásával, a teljes vételár 700 ezer forint volt. Az áruházlánc egyébként már nem először hirdetett hasonló pályázatot és most is zajlik egy hasonló. A legutóbbi fordulóban, amikor az Új Világ is jelentkezett, országosan több mint 40 millió forintot osztottak szét 2,7 millió vásárló szavazatai alapján.

A négy ágú libikókát szombaton Gulicska Irén kuratóriumi elnök és Kósa András áruházvezető avatta fel. Mindketten arról beszéltek, fontos számukra, hogy közösen játszhassanak a fogyatékkal élő és az ép gyerekek. A kicsik mindjárt ki is próbálták – úgy láttuk, tetszett nekik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott motorblokkok lapultak a Merci rakterében, Kiszomboron bukott le a sofőr

Lopott motorblokkok lapultak a Merci rakterében, Kiszomboron bukott le a sofőr
Kiszombornál vitte volna ki az országból az alkatrészeket, amiket Olaszországban loptak el. Tovább olvasom