Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Nem alhat nyugodtan a makói kukatolvaj

Makó - Ha valaki használja a makói orvosi rendelő elől ellopott kukát, a benne elrejtett chip ürítéskor jelez a szemeteskocsinak. Ha a tolvaj kivágja a chipet, hiába teszi ki az utcára az edényt, nem fogják kiüríteni.
Múlt szerdán ellopták a makói Tulipán utcai orvosi rendelő elől a szemeteskukát. Sánta Sándor háziorvos, önkormányzati képviselő azt mondta, egyelőre nem tesz feljelentést. Csörög rovatunkban azt üzente a tolvajnak, észrevétlenül csempéssze vissza a helyére a szemetest, akkor nem lesz baj. Az orvostól tudjuk, hogy a tolvaj azóta sem jelentkezett. Azért is bízik benne, hogy meggondolja magát a tettes, mert a rendelővel nincs szerencséjük a bűnözőknek. Korábban betörő vitte el innen a két körzet számítógépeit, de a tettest – az újságban megjelent fölhívás alapján – feljelentették, elfogták, még mindkét komputer nála volt.

Kis szerencsével a kuka is előkerülhet. Novemberben adtuk hírül, hogy a makói szemetesedényeket chippel látta el az ASA Köztisztasági Kft. Reith Imre, a hulladékkezelő cég ügyvezetője azt mondta, a kuka jelét a szemetesautókon elhelyezett berendezés olvassa le, és a rendszer könyveli, hogy milyen számú kukát ürítettek. Arra nincs lehetőség, hogy megmondják, most hol van a rendelő szemetesedénye – de mihelyt valaki használni kezdi, és kirakja a háza elé, üríttetni, a rendszer jelez, hogy a kukával nem a megszokott helyén, a Tulipán utcában találkozott az autó.

Makói kuka az ürítés napján. Nem csak szemét van benne. A szerző
Makói kuka az ürítés napján. Nem csak szemét van benne.
A szerző felvétele

– Elvileg van lehetőség arra, hogy a chipet eltávolítsák a kukáról, akkor viszont mi nem fogjuk kiüríteni, hiába rakják ki – mondta lapunknak az igazgató.

A rendszert azért állították munkába, hogy ne legyen vita: minden, a díjat rendesen fizető háztartás szemetesedényét kiürítsék, de azokét ne, akik nem fizetnek, a kukát mégis kirakják. A cégnek 19 milliós díjkintlévősége volt tavaly. Reith szerint a csatornázási munkák idején is jó szolgálatot tesz majd a chip és a nyilvántartási szám. Amikor nem tud bemenni egyes utcákba az autójuk, a sarokra kihúzott kukák összekeveredhetnének. Így viszont ki lehet majd deríteni, melyik kié. Egy kuka használtan 4500 forintba kerül.

Olvasóink írták

 • 7. Francois 2012. január 18. 07:36
  „Ez a chip, a papírdarabra ragasztott vonalkód:D Szerintem már az FBI is keresi az illetőt:D”
 • 6. jonacsik gabor 2012. január 17. 19:04
  „Ez az év vicce!!!!chip :-))))))))))))))”
 • 5. cel 2012. január 17. 16:36
  „ezért most másra fogja használni a tolvaj, tárolóedényként, hihi”
 • 4. racionalitás? 2012. január 17. 13:20
  „SZÉP ISZLÁM TÖRVÉNykE KÉne ....KARLEVÁG...LEGKÖZELEBB NEM LESZ MIVEL LOPNI.”
 • 3. Qllancs 2012. január 17. 11:03
  „Sajnos mindent ellopnak ami nincs lebetonozva --v. nem melegebb a Napnál !
  Lehet, hogy csak a dokit akarták meg tréfálni ??”
 • 2. ImuHUN 2012. január 17. 09:27
  „majd jönnek a kuka hekkerek :D”
 • 1. flightmode 2012. január 17. 08:54
  „Szemét RFID :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújításra várnak a 43-as mentén

Egyelőre nem tudni, idén miként folytatódik a 43-as főútvonal felújítása, pedig – különösen a Makótól Nagylakig tartó szakaszon, ahol megmaradt a kamionforgalom – szükség volna rá. Tovább olvasom