Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Nem ért rá az illetékes, alapkő nélkül épül a sportcsarnok Csanádpalotán

Csanádpalota - Nem ért rá az illetékes a minisztériumban, ezért nem sikerült lerakni a csanádpalotai sportcsarnok alapkövét, az építkezés viszont halad. Hogy mi lesz a már megvásárolt és előkészített urnával? A polgármester még nem döntötte el.
Csanápalotán először január 21-én, majd miután a fejlesztési minisztérium illetékese nem ért rá, február 19-én szerették volna ünnepélyesen elhelyezni az új sportcsarnok alapkövét, ahogyan az az ilyen beruházásoknál szokás. Kovács Sándor polgármester (független) még a henger alakú alapkőletételi urnát is megvásárolta, sőt az önkormányzat különszámot nyomtatott a Palotai Krónikából, hogy a Délmagyarország aznapi számával, a forgalomban lévő pénzekkel és diákok rajzaival együtt földbe helyezhessék – ám a ceremóniát másodjára is lemondták Budapestről. Most viszont a munkálatok már ott tartanak, hogy hétfőre elkészül az aljzatbeton, így alapkőletétel már biztosan nem lesz.
 
Kovács Sándor az urnával. Nem a polgármesteri hivatal hibája, hogy elmaradt az ünnepség. Fotó: Szabó Imre
Kovács Sándor az urnával. Nem a polgármesteri hivatal hibája, hogy elmaradt az ünnepség.
Fotó: Szabó Imre

– Sajnálom, hogy elmaradt az ünnepség, nagyon készültünk rá, de örülök, hogy a Bodrogi Bau Kft. ettől függetlenül jó ütemben halad a munkával – mondta a kisváros első embere. A sportcsarnok az iskola és a művelődési ház szomszédságában, a Szent István utcában épül. Küzdőtere 18-szor 30 négyzetméteres lesz, és nemcsak kispályás focimeccseket tarthatnak majd itt, kosárlabdázni, röplabdázni és teniszezni is lehet, sőt közösségi rendezvényeket is szervezhetnek ide. A gyerekek most a régi moziból átalakított kicsi,korszerűtlen tornaszobát használják. A beruházás telje költségvetése, amiben eszközbeszerzés is van, 259 milliós – az önkormányzatnak csak a közműveket és a telket kellett biztosítania, a pénz teljes egészében központi támogatás.

Kovács Sándor azt tervezi, alapkőletétel helyett bokrétaünnepséget fognak tartani akkor, amikor az építkezés eléri legmagasabb pontját – ez 9 méter lesz. Az avatás augusztus 20-án várható. Hogy az urnával mi lesz, még nem döntötte el a polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védeni nem csak a gyerekeket kell

Védeni nem csak a gyerekeket kell
Rovatunkban hétről hétre egy-egy településen vagy városrészben élő olvasónkat kérdezzük arról, miért szereti a helyet, ahol él. Tovább olvasom