Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nem indít jelölteket az őszi választáson az MDF Makón

Bár alakuló taggyűlését megtartotta, tisztségviselőket még nem választott az MDF új makói szervezete, ezért a választásokon egy jelöltet sem indít. A megbízott vezető, Mihály Zoltán még gondolkodik azon, hogy függetlenként induljon-e körzetének képviselői posztjáért. Szentesen is a tisztújítás lesz a következő lépés.
Négy új taggal bővült az MDF egy hete újra talpra állított makói szervezete, így jelenleg kilencen tervezik a demokrata fórum makói jövőjét – mondta el lapunknak Mihály Zoltán, megbízott városi elnök. Az első, alakuló taggyűlésen azonban tisztújításra még nem került sor a kis létszám miatt, ennek pedig jelentős következményei vannak a közelgő helyhatósági választásokra nézve.

– Mivel hivatalos tisztségviselőink nincsenek, egyelőre nem is tudunk jelölteket állítani. Sajnos úgy tűnik, a választásokig marad is ez a helyzet: megvárjuk az eredményeket, hiszen sokban befolyásolhatja a makói szervezet működését is, hogyan szerepel a Fidesz a megmérettetésen. Még erősödnünk kell, nem akarunk félmunkát végezni, így biztos, hogy a tisztújításra is csak a választásokat követően kerülhet sor, ebből természetszerűen következik, hogy polgármester-jelöltet sem állítunk – foglalta össze a megbízott városi vezető.

Mihálytól még megtudtuk: gondolkodik azon, hogy ettől függetlenül induljon képviselőjelöltként a körzetében, ha másképp nem, függetlenként. A vezető hozzátette: még közel tíz lehetséges tagot kell felkeresnie, és idő telik el addig is, míg a négy új jelölt tagságát is megerősíti az MDF.

Szentesen is újjáalakult az immár több mint egy hónappal ezelőtt megszüntetett városi MDF-szervezet, ám tisztújításra egyelőre még itt sem került sor – mondta el lapunknak Grezsa István, a demokrata fórum Csongrád megyei elnöke. Az új tagság nem sokkal haladja meg a makóit, mindössze tízfős, ám meg szeretnék adni az esélyt maguknak, hogy képviselő-jelölteket állíthassanak a városban. A tisztújítás pontos dátuma még nem ismeretes, de egy-két héten belül sor kerülhet rá. Ezután derül ki, hogy részt vesz-e a helyhatósági választáson az MDF Szentesen. A tisztújító fórumig a városi szervezet ideiglenes vezetői feladataival egyébként Nagy-Mélykúti Lászlót bízta meg az országos szervezet.


Ormos az MDF-ben Csongrádon

A helyi MDF, az IDF és Fidelitas által támogatott Jobb Csongrádért Egyesület úgy véli, polgármesterjelöltje, Hegedűs Péter az egyetlen jobboldali aspiráns a városvezetői címre. Mindezt tegnap jelentették ki a szervezet képviselőjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatóján. Az egyesület jelöltlistáján ott található Ormos Gábor, aki nemrégiben kilépett a csongrádi Fideszből. Szerepeltetésével kapcsolatban a sajtótájékoztatón azt mondták, a szervezet és Ormos egymásra talált a jelöltállítás során. Bár a bokrosi városrész képviselőjelöltjének személye még kérdéses, a többi választókörzetben induló aspiránst megnevezte az egyesület: 1. Donka Zsolt, 2. Horváth Tibor, 3. Fagyal Béla, 4. Juhászné Hajdú Ildikó, 5. Ormos Gábor, 6. Hegedűs Péter, 7. Csernók Zoltán, 8. Sallainé Gresó Klára, 9. Túri-Kis Árpád. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdos fejlesztés az ASS-nél

Először egy új csarnokkal, huszonöt munkahellyel bővül a bútorokat gyártó makói ASS üzeme, de a… Tovább olvasom