Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Nem jelentkeztek a panaszosok Makón

Makó - Egyetlen panaszos sem jelentkezett a makói cigány kisebbségi önkormányzat minapi fogadóóráján, amit annak kapcsán hirdettek meg, hogy a november 4-i diszkóbaleset nyomán ismét beszédtémává vált a városban: egyes szórakozóhelyekre bőrszínük miatt nem engedik be a roma fiatalokat.
A kisebbségi önkormányzat Kálvin téri irodájába meghirdetett fórumra senki sem ment el – tudtuk meg Szegesné Dakó Ilonától. Az elnök szerint ennek az is oka lehet, hogy a fogadóórát délelőttre hirdették meg és az esetleges érintettek nem tudtak rá elmenni. Ezért még egyet meghirdetnek november 21-ére, délután 2 órától 5 óráig. A fogadóórán délután 4 óráig ott lesz a megkülönböztetés-ellenes jogvédő irodát képviselő Báron Zsuzsanna is. Az ügyvédnő lapunknak elmondta: ha lesz, aki felvállalja a problémát, ő kész eljárni az ügyben, ha kell, egyeztetni a szórakozóhellyel is. A hasonló fogadóórákat egyébként szeretné rendszeressé tenni a jövőben.

Olvasóink írták

 • 7. sith-u 2007. november 15. 09:55
  „Ép ésszel meggondolva: a disco-tulajnak sem érdeke csak úgy be nem engedni embereket, hiszen ő abból profitál, ha sokan vannak. Nem véletlen, ha egyeseket mégsem engednek be, mert ha balhéznak, akkor sokkal többen pont ezért nem fognak oda menni! Én a 80-as években kezdtem diszkóba járni és akkor is az volt, hogy a romák kinéztek embereket és "lejmoltak" tőlük, azaz pénzt követeltek. Ha nem tetszett a dolog, akkor: "Gyere ki, vereköggyünk!" Persze nem 1 az 1 ellen! Amúgy szerintem is fel van fújva ez az ügy is. BULVÁRMÉDIA!”
 • 6. bandita 2007. november 15. 09:27
  „Én is csatlakozom az elöttem szólokhoz. Nem hiszem hogy a fiatalokat nem engedték be ha csak nem volt már velük probléma korábban is. Megint etnikai kérdést akarnak csinálni 5 meggondolatlan gyerek balesetéből. Ha nem tud elmenni Makón szórakozni, bárkiről is legyen szó, attól még nem kell száguldozni, és örüljön aki úton volt hogy nem találkozott össze velük mert akkor még pár vétlen ember is meghalhatott volna.”
 • 5. Jikanv 2007. november 13. 17:06
  „?
  Hat azert volt naluk a diszkoberlet mert talaltak egy eldobott retikulben es nem akartak hogy karba vesszen!”
 • 4. ? 2007. november 12. 20:40
  „Arról nem ír senki, hogy makói diszkóbérlet volt a kocsiban a 2 lánynál!!!! Miért??”
 • 3. 1 makói 2007. november 12. 19:50
  „gyerekek azt tény hogy minden nemzetben nemzetiségekben talán bennetekis meg van minden rossz indulat én már töbször voltam össze tüzésben a makói és térségi /romákkal pl discóban de az is igaz hogy ált ők ezközöli ki azokat a dolgokat hogy KI TILTSÁK a makói szórakozó helyekről akár a vétlen romákat is de nem is baj valamint sok helyen van szórakozó hely a környéken és az nem azt jelenti hogy késés miatt hajnali 02:50 kor kell kapkodni mező hegyesről mert a fater meg ver hanem hamarább is el lehet indulni ja és ez a nany ok arra hogy közel 150-nel kell száguldozni azon a bizonyos úton mert aki közlekedett egyszer a rákosi úton akár csak 80 -90-nel nappal is hát az se semmi mert majdnem ki lehet esni a kocsiból az út áll. miatt de jó hogy nem az út építőkre fogyják hogy annyira kacskaringós éssilánylett évek alatt az út röv. ennyit ez csak egy egyéni vélemény de ha hamarább indulnak akkor lehet hogy még most is élhetnének/nem kár értük/+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++egy sofőr
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++”
 • 2. Béla 2007. november 12. 08:21
  „Nah én úgy gondolom hogy csatlakozom az előttem szólóhoz! nem vagyok kíváncsi a hígítót vagy öngyújtó gázt szívott kisebbségi állampolgárokra! maradjanak otthon verjék szét a házat vagy egymást! meg a Muki 15 évevel sem vagyok megelégedve és úgy gondolom hogy nem egyedül követte el! és a lány gyilkosai még ma is köztünk vannak! ennyi”
 • 1. jikanv 2007. november 11. 21:35
  „Miert nem tudtak elmenni??? Kesoig aludtak???
  Kitomboltak magukat a szorakozohelyeken reggelig es nem tudtak el menni a panasz orara. Ejnye-ejnye ciganyok. Mi lessz a gazsival akkor??
  A diszkriminacio vagy nem azert lehetne eleg on ertekelese egy ciganynak is hogy nem megy ahol nem kivanjak. Minek allandoan eroszakoskodni es veszekedni aztan meg masra haritani mindent.
  Igazuk is van a szorakozohelyeknek hogy nem engedik be oket, csinaljanak sajat szorakozohelyet maguknak es ne fosszak es raboljak ki. Lasd Pl. a Makoi cigany kulturhazat. Hmmmm Kulturhaz???
  ELfelejtettem hogy a kulturajukat gyakoroltak mikor darabokban elhordtak a kulturhazat.
  Na amen ratok es szorakozzatok otthon.

  Bennem bizhattok en doktor vagyok”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói mamutsuli

Makó - Teljesítette az első hónapok elvárásait az összevont, jelenleg 1650 tanulót befogadó,… Tovább olvasom