Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -1°C | 10°C Még több cikk.

Nem mosta el az eső a Makó Expót

Bár a rossz idő rányomta bélyegét az idei Makó Expóra – kevesebb volt a látogató a szokásosnál –, résztvevők, szervezők és látogatók egyaránt sikeresnek érezték a rendezvényt.
– Nagyon tetszik a vásár, szerintem sokkal több a kiállító, mint tavaly volt – mondta tegnap délelőtt a vásárlátogatók egyike, a nyugdíjas népi iparművészeti technikus, Nagy Dezsőné. Véleménye azért nyom a latban, mert minden expón ott volt eddig. – Kevés a szórakozás a városban, több hasonlóra lenne szükség – vélekedett.

Bár nézőből kevesebb volt idén, mint amennyit a szervezők vártak, kiállítóból viszont több, mint eddig bármikor: közel hatvan. A standok gazdáival elbeszélgetve úgy tűnt, az alacsonyabb nézőszám ellenére sem voltak csalódottak. Hasznosnak minősítette jelenlétét például a szegedi Rolló MR Kft. makói képviseleteként működő Hovefa nyílászáró szaküzlet vezetője, Horváthné Venczel Brigitta. Ők először voltak itt az expón, hiszen a bolt tavaly novemberben nyílt. Mint elmondták, sokat hirdetnek, ennek ellenére voltak, akik a standot látva csodálkoztak rá kínálatukra, és több tucatnyi megrendelést vettek fel az érdeklődőktől.

Így gondolkozik a vállalkozói szövetség is magáról az expóról. A fő szervező, az Árkádia rádió vezetőjeként is ismert Sipos Jenő lapunknak elmondta: bár volt olyan elképzelés is, hogy expót ezentúl csak kétévente rendeznek, a hagymafesztivállal váltásban, most úgy látják, jövőre is szeretnének ipari-kereskedelmi vásárt tartani. Azon viszont elgondolkoznak, érdemes-e ezt a hasonló szentesivel, illetve a szegedi hídi vásárral és a borfesztivállal egy időben megtartani. A vállalkozói szövetségnek a háromnapos kiállítás és vásár megrendezése egyébként hárommillió forintjába került – ezt a tagok részben készpénzben, részben felajánlott munkájukkal adták össze.

Bár az időjárás nem volt kegyes a közönséghez, egyetlen műsor sem maradt el – fellépett például Szűcs Judith és Komár László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eggyel több első osztály indulhat Makón

A mostani héttel szemben szeptemberben nyolc elsős osztály indulhat Makón, a gyereklétszám nem… Tovább olvasom