Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Nem térhet haza Ausztriába a házaspár

Ideges, zavart volt az a harmincéves, hontalan férfi, aki vasárnap hajnalban szeretett volna bejutni Magyarországra a nagylaki átkelőhelyen, osztrák rendszámú autójával. A határőröknek föltűnt a férfi viselkedése, ezért tüzetesen átvizsgálták a kocsit.
Ideges, zavart volt az a harmincéves, hontalan férfi, aki vasárnap hajnalban szeretett volna bejutni Magyarországra a nagylaki átkelőhelyen, osztrák rendszámú autójával. A határőröknek föltűnt a férfi viselkedése, ezért tüzetesen átvizsgálták a kocsit. Sok női ruhát, illatszereket is találtak. Ugyanekkor egy huszonöt éves, román állampolgárságú nőt fogtak el az útlevélkezelők, az asszony az autóbuszok takarásában akart bejutni Magyarországra.

Kiderült, hogy egy házaspárról van szó. Ausztriában élnek, de hazalátogattak az asszony szüleihez Romániába. Amikor vissza akartak indulni, a román hatóságok elvették az asszony útlevelét, mert a megengedettnél jóval több időt töltött az Európai Unió területén. Mivel mindenáron együtt akartak hazajutni, megbeszélték, hogy a nő illegálisan, a buszok takarásában próbálja átlépni a határt, majd ismét találkoznak, és továbbutaznak.

A magyar határőrök a román nőt átadták a román határőrségnek, a férje ellen viszont a Nagylaki Bűnügyi Felderítő Szolgálat indított eljárást, embercsempészet megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szánkózódombot készítenek Makón

A környéken lakók kérésére szánkózódombot készít a makói önkormányzat a Petőfi park szabadtéri… Tovább olvasom