Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Nem tudtak dönteni Annus József és József Attila között

Maroslele - Nem tudták eldönteni, hogy Annus József vagy József Attila nevét viselje a felújított művelődési otthon, így egyszerűen faluház lesz – a feliratot a jövő év elején készítik el és helyezik a homlokzatra.
Nem tudták eldönteni, kiről nevezzék el, így végül egyszerűen faluház lesz a megújult művelődési központ neve Maroslelén. Mint megírtuk, a névadás ötlete az év elején azért merült fel a faluban, mert felújították az épületegyüttest, és sokan úgy gondolták, ha már emiatt úgyis átadják, kapjon nevet is. A felújítás egyébként a nyáron ért véget: összesen 55,2 milliót költöttek rá, át is alakították, bővítették. A pénz 90 százaléka pályázati támogatás volt – nagyobb lett a nagyterem, klubhelyiséget, információs pontot, új vizesblokkot és öltözőket alakítottak ki.

Az önkormányzat által kiírt ötletpályázatra egy hónap alatt 2 javaslat érkezett. Az egyik szerint Annus József író, költő, lapszerkesztő és politikus lehetett volna a névadó, aki Maroslelén született – már viseli a nevét a községben az Annus József köz, amely nincs messze a Rózsa utcai szülői háztól. A másik ötletgazda József Attila nevét szerette volna az épületen látni. Neki nincs szoros kötődése a faluhoz, de az egész makói térséghez fűzik szálak, hiszen a Maros-parti város gimnáziumában tanult; egyébként József Attila utca is van Maroslelén.

A képviselő-testület azonban hosszas mérlegelés után sem tudott választani, míg most, az év végén átvágta a gordiuszi csomót: az új név egyszerűen faluház lesz. A polgármester, Martonosi György elmondta: ez természetesen nem hivatalos név, a pecséteken például továbbra is a megszokott Általános Művelődési Központ lesz olvasható elnevezésként, de azért ki fogják írni az épületre, hogy faluház. A feliratot a jövő év elején készítik el és helyezik fel a homlokzatra.

Olvasóink írták

 • 3. őrgróf 2011. január 12. 11:19
  „..vagy legyen mondjuk Annus József Attila....”
 • 2. szilléri 2011. január 03. 16:21
  „Pártsemleges döntés, illetve nem komcsi név született !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. babeli 2011. január 03. 13:18
  „Gratulálok a döntéshez!! Faluház, és kész. Ilyen egyszerű, mert mindenki így fogja hívni.
  B.U.É.K.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágábban buszoznak a makóiak

Makó. A helyi buszjegy ára 170-ről 180 forintra, a havi bérlet 3890 forintról 4085-re nő, a félhavi… Tovább olvasom