Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Németh Toll-ügy: eltűnt egy vádlott

Klárafalva - Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a Szegedi Törvényszék B.-né R. Mária ellen – hangzott el csütörtökön, a Németh Toll Kft. egykori ügyvezetője és négy társa ügyének tárgyalásán.
B.-né R. Mária a 188 milliós csalásról szóló büntetőeljárás ötödrendű vádlottja. Már a november 29-én megtartott tárgyaláson sem jelent meg, de akkor Joó Attila bíró szabályos orvosi igazolást kapott és vétetett jegyzőkönyvbe. Ez ebben az ügyben nem számít szokatlannak. Korábban három alkalommal az elsőrendű vádlott, N. Sándor jelentett beteget, majd a negyedrendű vádlott, F. János esett le hirtelen a lábáról. Újra is kellett kezdeni az eset tárgyalását, ám időközben változott a törvény, ez is a kiemelt ügyek közé került, ami megkönnyíti a lebonyolítást. A bíró legutóbb megállapíthatta, hogy a munkát el lehet kezdeni B.-né távollétében is – a csütörtöki folytatáson azonban mindenképp szükség lett volna rá, mert az első vádpontban érintett. A törvény szerint az ügyész ilyenkor az elfogatóparancs kibocsátásától számított tizenöt nap múltán indítványozhatja, hogy a körözött vádlott ügyét válasszák külön, hogy emiatt ne kelljen várni.

A Szegedi Törvényszék most tanúkat hallgatott meg, elsőként a Németh Toll Kft. korábbi könyvvizsgálóját. Ő arról számolt be, hogy N. Sándor valóban érdeklődött tőle, hogyan lehetne eladni a cég bizonyos üzletrészét, és hogyan lehet az előlegként kapott pénz útját úgy intézni, hogy ne kelljen utána adózni. Letétbe kell helyeztetni – mondta a könyvvizsgáló. Úgy emlékszik, N. csak elméleti alapon érdeklődött, arról egy szó sem esett, hogy lett volna konkrét vevő.

Ez azért lényeges, mert az előleg megérkezett egy török üzletembertől N. saját számlájára – ami után adóznia kellett volna. Joó Attila bíró azt mondta, legszívesebben megkérdezné N.-től, ő hogyan emlékszik, milyen tanácsokat kapott a könyvvizsgálótól, de nem teheti: N. ugyanis megtagadta a vallomástételt.

N. Sándort – aki a klárafalvi Németh Toll Kft. tulajdonosa volt – és négy üzlettársát különösen nagy kárt okozó csalással, adócsalással, magánokirat-hamisítással vádolják 2008 óta. A gyanú szerint a cégnek más vállalkozások valótlan tartalmú számlákat állítottak ki tollértékesítésről, pénzért. A vádlottak azzal védekeztek, ezek nem fiktív, hanem valós hátterű bizonylatok.

Olvasóink írták

 • 3. papika56 2012. január 27. 10:14
  „Mit húzzák már 4 éve ??? lassan elévül már. A keresett hölgyike biztosan már messze jár. már a szép-nagy házát is eladtamár 2 éve. !!”
 • 2. Mignon 2012. január 26. 18:35
  „Toll...!
  (nemetül azt jelenti, hogy "nagyszerü!")

  Majdnem passzol ide...

  :)”
 • 1. lukrecia 2012. január 26. 18:25
  „En a holgy ugyei utan nyomoznek eroteljesebben, es nem Nemeth Ur vonalon. !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói FC: Győzelem a Csanádpalota ellen

Az NB III. Alföldi csoportjában szereplő Makói FC 3-0-ra nyert a Csanádpalota ellen. Tovább olvasom