Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Néprajzosok randevúja

Szerte az országból 40 néprajzkutató jött össze csütörtökön a makói Glorius szállóban a tudományág művelőinek országos találkozójára.
Szerte az országból 40 néprajzkutató jött össze csütörtökön a makói Glorius szállóban a tudományág múvelőinek országos találkozójára. Szikszai Zsuzsanna, a szervező József Attila Múzeum igazgatója elmondta, hasonlókat a '80-as években szerveztek, aztán a hagyomány megszakadt – három éve élesztették újjá.

A találkozón a néprajzosok megismerkedhettek egymás kutatásaival, előadásokat hallgathattak például a népi építészetről, az irodalom és a néprajz kapcsolatáról, illetve régi mesterségekről. A résztvevők megemlékeztek a nemrég elhunyt makói helyrörténészről, Tóth Ferencről, és megismerkedhettek a makói múzeum Homonnai-kiállításának most elkészült katalógusával is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berobogtak a vonatok a múzeumba - Galéria

Berobogtak a vonatok a múzeumba - Galéria
Vasúti síppal nyitotta meg Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Múzeum igazgatója azt a vasúttörténeti kiállítást, ami a Makót érintő kötöttpályás közlekedés relikviáiból is bemutat néhányat. Tovább olvasom