Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Népszerű a makói jégpálya

Makó - Bár tavaszias az idő, a makói jégpályán mégis zavartalanul lehet korcsolyázni, köszönhetően a hűtőrendszer tavalyi felújításának. Jönnek is sokan - korcsolyázók és jégkorongozók egyaránt.
– A korcsolyázásban az a jó, hogy vicces dolgokat lehet csinálni: a jégen még hátrafele is lehet csúszni – mondta a 11 éves Ficzere Titanilla, aki a barátnőivel, édesapja kíséretében jött korcsolyázni tegnap délután a makói jégpályára. Ami – mint tapasztaltuk – töretlen népszerűségnek örvend. Hétköznap délelőttönként szervezett iskolai csoportok siklanak a jégen, délutánonként és hétvégén mindenki használhatja, de esténként többnyire a jégkorongozóké a pálya. A belépő egyébként 600 forint, és korcsolyát is lehet bérelni 500-ért.
A makói jégpályát a korcsolyázók és a jégkorongozók is szeretik. Fotó: Szabó Imre
A makói jégpályát a korcsolyázók és a jégkorongozók is szeretik. Fotó: Szabó Imre

Megírtuk, a makói önkormányzat 7 éve vásárolta meg 32 millió forintért az akkor még mobil, azaz szétszedhető és összerakható műjégpálya elemeit, s ugyanabban az évben került először fölé sátor – de már egy évvel korábban is volt hasonló létesítmény télen, csak sátor nélkül és bérelve. 2012-ben aztán állandó pályát építettek, amelynek aszfaltburkolata jó időben, sátor nélkül sportpályaként üzemel, ahol többek között pingpongozni és lábteniszezni is lehet.

A 15-ször 30 méteres jégpálya körül plexiből készült palánk van, a sátor alatt pedig a beléptetőrendszer, korcsolyakölcsönző, öltöző és melegedő, valamint büfé várja az érdeklődőket. A mostani, kifejezetten tavaszias idő ellenére a jég nem olvad odabent. Nagy Nándor, az üzemeltető városgazdálkodási nkft. első embere azt mondta, ez annak köszönhető, hogy tavaly felújították a hűtőrendszert. Így még 14-15 fokban sincs gond – az áramszámlát persze megnyomja az ilyenkor megemelkedő fogyasztás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év első babái Csongrádon és Makón: itt két kislány, ott két kisfiú született

Az év első babái Csongrádon és Makón: itt két kislány, ott két kisfiú született
Az új esztendőben nem egy, hanem két első baba született Makón, a kisfiúk ugyanis ikrek. Csongrádon és Bokroson ugyancsak köszöntötték az újév újszülötteit. Tovább olvasom