Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Niki tízévesen főiskolás lesz

Makó - A Magyar Táncművészeti Főiskola balettintézetében tanul tovább szeptembertől a tízéves makói Sóki Nikolett, aki tanára szerint kivételes tehetség.
Évente tíz-tizenöt tehetséges alsósnak adatik meg Magyarországon, hogy felvételt nyerjen a Magyar Táncművészeti Főiskola balettintézetébe – a negyedikes, makói Sóki Nikolett sikeresen vizsgázott, szeptembertől Budapesten tanulhat tovább. Az Almási utcai épületbe járó, negyedikes kislány első óta elkötelezettje a balettnek, elmondta: nem múlik el nap táncgyakorlás nélkül.

– Nagyon szeretem a táncot, első óta rendszeresen járok táncórákra. Már kiskoromban is szívesen néztem a balettos filmeket, és arról álmodom, hogy egyszer híres táncművész leszek. A gyakorlatokat is kedvelem, bár hetente csak háromszor van iskolai óránk, én otthon is mindennap gyakorlok. Többnyire a szobámban, és lehet, hogy hamarosan kapok egy korlátot is – sorolta a kislány, aki elárulta: nagyon izgul, hogy milyen lesz a pesti iskola, de már várja a szeptembert.

Nikolett szeretne táncművésznő lenni. Fotó: Segesvári Csaba
Nikolett szeretne táncművésznő lenni. Fotó: Segesvári Csaba

Megtudtuk: az intézet növendékei kollégiumban laknak, ami közös épületben van az iskolával, így gyakorlatilag napközben el sem kell hagyniuk a főiskola területét. Egy évfolyamba 12-15 növendék jár, minden évben több száz jelentkezőből válogatják ki a legtehetségesebbeket. Niki elmesélte a felvételit: több forduló volt, és különböző gyakorlatokat kellett végezniük, ezt követően a tanárok azonnal szelektálták őket.

Ketten már ott vannak

Nem lesz egyedül makóiként Nikolett a főiskolán, ugyanis másik két helyi növendék is ide jár. Ők már a felsőbb évfolyamokban tanulnak: a 14 esztendős Kovács Péter és a 12 éves Szűcs Boglárka is sikeresen felvételizett Makóról.

– Tehetségesnek tartom Nikit. Rendkívüli elszántság, kitartás és munka kell ahhoz, hogy valaki eredményesen végezze el ezt az iskolát – mondta lapunknak Varga József balettmester, Niki tánctanára. – A szinte egész napos elfoglaltság mellett úgy vélem, marad idő a gyermekkor megélésére is, ettől nem féltem a kislányt. A jövőre nézve nagy lehetőséget jelent, hogy válogatott gyerekanyag dolgozik együtt. Vélhetően ezen a pályán folytatják majd tanulmányaikat, karrierjüket, ez komoly szakmai kapcsolatok kiépítését teszi lehetővé.

A szülők kicsit ugyan aggódnak, de az apa, Dávid Imre elmondta: kislányuknak ez rendkívüli lehetőség, így természetesen mindent megtesznek, hogy minél simább legyen az iskolaváltás. Persze anyagi terhet is jelent Nikolett pesti tanulmánya, de már jó előre gondoskodtak róla: számlát nyitottak, amire erre a célra raktak félre, így ez nem jelenthet akadályt.

– Nagyon örülünk a sikernek, és már szeptember óta bíztunk benne, hogy eredményes lesz a felvételi, ekkor javasolta nekünk ugyanis a tanár úr, hogy Niki méresse meg magát a vizsgán. Tudjuk, hogy komoly érzelmi támogatásra is szüksége lesz, így biztos, hogy gyakoriak lesznek a család pesti hosszú hétvégéi – fogalmazott az apa.

Olvasóink írták

 • 7. Egy régi MtF-es 2008. augusztus 13. 10:41
  „Niki gratulálok !
  Tudom milyen nehéz bejutni oda .
  Hisz én is oda jártam de csak annyit akarok mondani hogy nagyon vigyázz .
  Mert te is tudod milyen nehéz bejutni de bent maradni még nehezebb!!!!!!!!!
  A kolessz viszont nagyon jó!!!!
  Ha rendes barátokat akarsz szerezni őket ajánlom : Sinka Lídia(6-ba megy)Király Dorotty(most lesz 10.-es) és Stupek Míra(egy idős Lildivel)
  Sok szereencsét!”
 • 6. Gitta92 2008. július 01. 16:13
  „Ügyes vagy Niki! Remélem jó lesz az új iskola. :) Puszika. Gitta”
 • 5. Nikike10 2008. június 27. 14:44
  „Mindenkinek nagyon köszönöm a sok szép szavakat és biztatást!
  Sóki Nikoletta”
 • 4. egy volt balettos 2008. június 24. 18:41
  „Niki....NAGGYON ÜGYI VAGY.Remélem eléred a céljaidat...nagyon büszke vagyok rád..ügyi vagy nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!XD”
 • 3. Egy lefasisztázott baloldali 2008. június 14. 16:25
  „Nagyon jó dolog, hogy valaki ilyen tehetséges. Magyarországon ez úgy néz ki, hogy a nála idősebbek majd kiutálják. Ebben ez a félő dolog. Van rá bőven példa! Ne legyen igazam!”
 • 2. ezvan 2008. június 13. 17:22
  „Niki! Nagyon szorítunk, hogy elérd a céljaid, és teljesüljenek az álmaid! Gratulálok a sikeres felvételihez!”
 • 1. Andráska 2008. június 13. 08:38
  „Hoppá. Ez nem semmi. Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb lesz a fűtés a makói kórházban

Makó - Évente 22 millió forintot spórolhat meg a makói kórház annak a 175 milliós, uniós… Tovább olvasom