Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Nincs gazdája a Polgári Szónak

A Polgári Körök Koordinációja szerepel kiadóként azon a makói polgármestert és az önkormányzatot élesen támadó négyoldalas ingyenújságon, amelytől a helyi polgári körök vezetője elhatárolódik. A Polgári Szó című kiadvány a napokban került a város postaládáiba.
Az újságtól elhatárolódtak a makói polgári körök. Fotó: Szabó Imre
Szinte egész nap csengett a Hajrá, Makó! Polgári Körök Egyesületét vezető Mágori Józsefné telefonja tegnap: mindenki azt kérdezte, ő áll-e a Polgári Szó című kiadvány mögött. A négyoldalas lap Buzás Péter polgármestert algyői kertészeti vállalkozása miatt támadja, az önkormányzatot pedig – többek között – a most szerveződő szennyvízcsatorna-beruházás miatt. A kiadvány cikkeit azonban álnéven író szerzők jegyzik, impresszuma pedig nincs. Kiadóként a Polgári Körök Koordinációját tüntették fel a hátoldalon – ám mindössze egy postafiókcímmel.

– A Makón négy éve működő, havonta esteket szervező polgári köröknek semmi közük a kiadványhoz – szögezte le lapunknak Mágori Józsefné, a mozgalom helyi elnöke. Mint mondta, nem tudja, kik a lap szerzői, neveket csupán szóbeszédből hallott. Ironikusan úgy fogalmazott: a hatalomra törők helyi csoportjáról lehet szó. – Aki ismer engem, az tudja, hogy én a nevemet adom ahhoz, amit kiadok – tette hozzá.

Az MSZP helyi szervezetének elnöke, Molnár László a lapban megjelent néhány állításról elmondta: különös, hogy például a jobb- és baloldali képviselők által egységesen megszavazott csatornaberuházást támadják, s ugyanez mondható a templomok felújításáról is. Ami pedig a polgármester kertészetét illeti: mindenki tudja róla, hogy már megválasztása előtt is megvolt ez a vállalkozása; nyilvánvaló, hogy ha a várost sikeresen vezeti, a vállalkozását is, mely egyébként nem kap több támogatást, mint más hasonlóak, és ezek odaítéléséről nem ő döntött.
Az önkormányzati képviselőként is dolgozó elnök megnyugtatónak nevezte, hogy a polgári körök és a jobboldal elhatárolódott a laptól. Jogi ellenlépéseket nem terveznek, most kampánylapot sem adnak ki válaszként. Hozzátette: a jövő év elejétől természetesen az MSZP is kampányol majd, lapjuk is lesz, ám természetesen nem ilyen stílusú. – A Polgári Szó megítélését az emberekre bízzuk – mondta.


Martonosi sem gazdája

– A Polgári Szónak nem én vagyok a kiadója, ugyanakkor megértem, hogy vannak, akik ebben a városban nem merik felvállalni a nevüket, amikor kimondják a véleményüket – mondta el kérdésünkre Martonosi György fideszes parlamenti képviselő. Hozzátette: nem mindennel ért egyet abban, ami a kiadványban áll, a közszereplők vagyongyarapodásával kapcsolatban például még szigorúbb az álláspontja. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A távhődíjról is döntenek

A város költségvetése mellett módosítják a távhődíjakat a ma reggel kilenckor kezdődő… Tovább olvasom