Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Noszály Sándor is segíti a Hanna-alapítványt

Noszály Sándor teniszező, a Nagy Ő címmel futott valóságshow szereplője a jövő héten reklámfilmet forgat Makón: a Nagymáté Hanna emlékére létrehozott alapítványt fogja az emberek figyelmébe ajánlani. A szereplést azért vállalta el, mert mélyen megindította a másfél éves korában meghalt makói kislány tragédiája.
Noszály Sándor Szegeden. A teniszező anyagilag is támogatja a jó ügyet Fotó: Karnok Csaba
Noszály Sándor – párjával együtt – a televízióban figyelt fel a makói Nagymáté család kálváriájára. Mint annak idején megírtuk, a másfél éves Hannát szülei négy nap alatt veszítették el, miután egy teljesen hétköznapi vírusfertőzés miatt egy este hányni kezdett. Attól tartva, hogy kiszáradhat, a kórházba rohantak vele, ahol infúziót próbáltak neki adni – ez nem sikerült, így preparálták a vénáját. Ez fertőződött el, és Hanna végül vérmérgezés miatt halt meg. A két és fél évvel ezelőtti történet az egész országot bejárta. Az egykori teniszcsillagot – többek között azért, mert neki is van egy kislánya – annyira megindította a tragédia, hogy elhatározta, ha tud, segít a családnak.

Ennek most érkezett el az ideje. Az édesanya, Farkas Éva ugyanis – erről ugyancsak beszámoltunk már – nemrégiben alapítványt tett a kislány emlékére. A Nagymáté Hanna Alapítványt – bejegyzése szerint – a műhibák megelőzéséért és kárvallottjainak megsegítéséért, az egészségügyért és a gyermekekért hívták életre. Segíteni szeretne
Forgatás: hétfőn

A várhatóan fél-egy perces filmet jövő hétfőn forgatják le Makón, operatőre a városi televízióban dolgozó Bálint-Nagy Csaba lesz. Elsőként a makói tévé nézői láthatják majd, de Farkas Éva reményei szerint később más, akár országos adók is műsorra tűzik. Az alapítványi gyűjtést egyébként hamarosan, ősszel egy jótékonysági koncert révén is segíthetik a makóiak.  
többek között abban, hogy a gyermekosztályok legyenek barátságosabbak, jobban felszereltek, az orvosok, orvostanhallgatók részesüljenek színvonalas továbbképzésekben, a szülők pedig kapjanak biztatást, jó szót és akár jogi segítséget is az alapítvány majdani tanácsadó szolgálatától. A Nagy Ő címmel futott valóságshow sztárja, aki már a tragédia idején felvette a kapcsolatot a családdal, most azt ajánlotta fel, hogy leforgat Makón egy rövid reklámfilmet, amelyben személyesen ajánlja majd az emberek figyelmébe az alapítványt.

Noszály Sándor lapunknak elmondta: azért érezte kötelességének, hogy támogassa a kezdeményezést, mert neki is szívügye, hogy Hanna tragédiája ne ismétlődjön meg. Hozzátette: a reklámfilmben való szereplés mellett anyagilag is támogatja az alapítványt. A tenisz csapatbajnokságban jelenleg miskolci színekben játszik, és gázsijának felét erre a célra ajánlotta fel. Erre és a hasonló gesztusokra valóban nagy szükség van, hiszen – mint Farkas Évától megtudtuk – az alapítványnak egyelőre csupán a honlapja működik (www.hannaalapitvanya.gportal.hu ), tevékenykedni megfelelő anyagi háttér híján továbbra sem tud még.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzás meggyógyult a műtétek után

Két hónapnyi betegeskedés után tegnap állt először munkába Makó polgármestere, aki immár teljesen… Tovább olvasom