Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Nyereséget várnak a makói fürdőmenedzsertől

Makó - Ügyvezetőt keres a Makói Fürdőfejlesztő Kft. élére a város önkormányzata. Az igazgató feladata lesz az új, mintegy 3,5 milliárdosra tervezett fürdőberuházás menedzselése és az is, hogy nyereségesen működhessen a komplexum.
Jelenleg költségvetési szervként üzemelteti a makói gyógyfürdőt a város önkormányzata. Ám a 3,5 milliárdosra tervezett nagyberuházás eredményeképp létrejövő intézményt városi tulajdonú gazdasági társaságként, kft.-ként működtetnék tovább. A most megalakuló cég élére ügyvezetőt keres Makó – erősítette meg értesülésünket Bánfi Margit jegyző.

– Egy-két hónapon belül szeretnénk az önkormányzat képviselő-testülete elé terjeszteni az intézmény átalakítását, addigra a menedzsmentnek is fel kell állnia. A változások életbe lépéséhez testületi döntés szükséges. Az ügyvezetői pályázat beadási határideje május vége, és máris több jelentkezéssel számolhatunk – összegezte a jegyző.

Az új pozíciót betöltő menedzsernek kell végigkísérnie a beruházás megvalósulását. Addig és azt követően is biztosítania kell, hogy a kft. nyereségesen működhessen. Ehhez mindenekelőtt menedzserszemléletű szakemberre lesz szükség, aki rendelkezik felsőfokú szakirányú egyetemi vagy főiskolai végzettséggel. Ideális a gazdasági főiskolát egészségturisztikai szakon végzett menedzser, de közgazdász végzettségű szakember is megfelel a pozícióra, aminek betöltéséhez szükséges feltétel mindenekelőtt a tárgyalóképes angolnyelv-tudás és a legalább hároméves vezetői tapasztalat.

– Nagyon örülnénk, ha helybeli szakember láthatná el a feladatot, ám a pályázók közül a legjobb mellett fog a város dönteni. A pályázat a jelenlegi menedzsment számára is nyitott. A leglényegesebb, hogy értékesítéshez értő szakember vezethesse a makói fürdőt – mondta Bánfi Margit.

Megtudtuk: a jelenlegi fürdővezető, Pőcze Lászlóné is beadja pályázatát. Lapunknak elmondta: reméli, 25 éves szakmai tapasztalata fajsúlyos érv lesz.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Lencse 2008. június 04. 07:42
  „Civilek... egy szedett-vedett banda... és nyomulnak a társasházakba, mint a jehova tanúi. Csöngetnek, zaklatnak, és ha te másképp gondolod, akkor csúnyán néznek rád...
  Undorítók.”
 • 24. KÓKUSZ 2008. június 02. 19:54
  „Civilek meg már aláírást gyüjtenek,hogy ne legyen ekkora beruházása fürdőnél csak jóval kisebb!!Azt mondják,hogy veszteséges lesz és majd ki kell nekünk fizetni!!!Jó ,hogy ennyi jövőbelátó van Makón,csak nem értem,hogy amikor kellettek volna hol voltak?Miért kell Makót hátráltatni a fejlődésben ?Képzeljétek jövőbelátók Mórahalmon is megértették az emberkék,hogy kell fejleszteni,mert anélkül nem lehet eltartani egy települést sem!!!Ha netán meg az a bajotok,hogy ezt Búzás akarja és ennyire nem szeretitek akkor miért szavaztok rá évek óta?Miért polgármester 1000 éve?Az viszont nekem se tetszik,hogy már megint Makovecz tervezi!”
 • 23. Magyarok 2008. június 01. 12:24
  „Hát igen ez valóban azi génytelenség magasiskolája... De ezt nem tudja senki kivédeni, mert ha egy hülye kihuzza magából és ott hagyja arról más nem tehet....
  Amúgy meg ha a csúszdával olyan probléma van akkor meg kell keresni az igazgatónőt Pőczénét és ha ő nem tesz rendet akkor a Polgármestert kell megekeresni, mert tényleg felháborító, hogy az 1030Ft-os belépőben csak ez az egy szolgáltatás van ingyen és az sem működik....”
 • 22. Lencse 2008. május 31. 22:41
  „Másik mai tapasztalat: egy használt tampon úszkált a nagymedencében!!!
  Komolyan döbbenet!”
 • 21. MANDARIN 2008. május 31. 18:31
  „Most jöttem a fürdőből és a csúzda ment 20 percet utána állt 45 percet és ez ment egész délután!!Sokan reklamáltak az úszómesternél de hiába!!!A néninek le kellett jönni cigizni 20 percenként!!!!!!Ezzel kell csalogatni a vendéget!!!”
 • 20. vuk1 2008. május 31. 12:57
  „Kell afürdö!DE OGYAN? Cemping denem 50személyes.Reuma korház lehetne a volt rendörségböl de nem mostani orvosokkal. Tapasztalat csere Cserkeszöllö,Gyopárosfürdö.Ezeken a fürdök még télen is telt házal müködnek.”
 • 19. KÓKUSZ 2008. május 30. 19:35
  „Szívemből szóltál!Kell a fürdő Makónak a fejlődéssel jár!!!!!!!”
 • 18. Magyarok 2008. május 30. 18:54
  „Kell a fürdő Németh meg ne okoskodjon mert sneki nem kíváncsi az okosságaira... Egy a lényeg ne Pőczéné legyen a manager mert nem egy olyan a természete akit az ember a szívébe zár...”
 • 17. kócos 2008. május 29. 22:17
  „Talán az új vezető elmehetne modjuk Cserkeszőlőre. Mi inkább utaztunk kb. 90 km-t, csakhogy ott fürödhessünk. A pénztárban olyan szeretettel fogadtak, mintha minden nap ott fizettünk volna. Kifelé pedig emlékezett ránk és azt mondta, menjünk újra! Szeretettel várnak! Ekkor még nem beszéltünk arról, hogy 1300,-Ft-os egész napos jegyért mennyi szolgáltatást kaptunk! Nem csoda, hogy a fürdővel összeépült camping színűltig tele volt! Sajnos ezt már Makón nem tudjuk megvalósítani, ugyanis Cserkeszőlő 10 éve kezdte és folyamatosan, kitartóan és nagyon észzerűen kiépítette. Szó nem volt Makoveczről, vagy bárkiről. Ahol valami jót láttak lefényképezték és megvalósították. Meg is lett az eredmény. Javaslom Buzás úrnak, hogy mielőtt Makovecz a Mennybe megy, látogassa meg az általam ismertett fürdőt!!!!”
 • 16. népnevelő 2008. május 29. 17:38
  „De szeretem amikor valakikből csak a negatívum szól, a rosszindulat, imád turkálni más emberek zsebében, és úgy véli, tudja, kinek mennyi pénz lapul ott. Ez a magyar mentalitás, sajnos megvan a magyarok 80%-ában, én a maradék 20-hoz sorolom magam! No comment!”
 • 15. KÓKUSZ 2008. május 29. 11:00
  „Ez nem újdonság ,hogy ezt kérdezte talán ez is a veszteség egyik oka.Az úszóoktatásból is mennyi megy neki zsebbe ajaj.Remélem nem marad ott vezetőnek .Azt hiszi mindent megtehet a Bárdosnéval együtt .Ők az okosok a fürdőbe a többi meg egy nagy hülye!!!”
 • 14. viccosztály 2008. május 29. 08:16
  „Sajnos személyes tapasztalatból mondhatom, hogy a jelenlegi fürdőgóré maximálisan alkalmatlan erre a posztra!!! Nem régiben egyik szegedi orvos ismerősöm egy holland biztosító társasággal összefogva nyugdijasokat akart a makói gyógyiszapra és stb.-re szervezni. De a főnökasszony első kérdése az volt. hogy a zsebbe mi jut??? Nem akarta az istennek sem megérteni, hogy a hozadék az kicsit később jelentkezik! Így az üzletből nem lett semmi, pedig ígéretes lehetőség lett volna!! Hiába............. első a maszek!!! Aztán jöhet a köz!”
 • 13. su1 2008. május 28. 23:44
  „Több hibája van ennek a logikának a makóiak részére és
  legalább egy a milliárdos makói polgármester Dr. Buzás számára.

  A személyes felelősség áttolása másokra.
  Ez a fő célja a milliárdosnak.

  A makóiak számára a sok hátrány közül az egyik,
  hogy a lakosságnak be lesz magyarázva,
  a fürdővezető a hibás, ha nem lesz nyereség, nem pedig Buzás.

  S ha - mint azt Makó nagy része tudja - veszteséges lesz az új fürdő,
  akkor fizeti a vesztésegeket a szándékosan elszegényített makói lakosság.”
 • 12. serj 2008. május 28. 19:28
  „Makó az életben nem lesz fürdőváros.Az összes megaberuházás veszteséges az adózók pénze tartja.A szinvonalas makói zenés est és a szinvonaltalan de népszerű operett fest is az adózók pénzén működik. Ide a reális belépő kb 4500-9500 ft-ig + sponzorok a plakátokon nem buzáspéter. EZ normális városokban igy megy mid egy, hogy komcsi vagy nem komcsi a vezér.Makón fogy a tehetős vállalkozó tehát ezekre a cirkuszokra a maradéktól kell egyre több pénz lehuzni.Könnyen belátható, hogy ez hova vezet.Makó egyetlen kitörési pontja az élelmiszer termelés és gyártás és forgalmazás ilyen vállalkozókat kell ide csalni.Megjegyz.:élelmiszer viláválság várható kb15-20éves.
  Fürdő válságot sehol nemolvastam csődöt igen.”
 • 11. triatlonos 2008. május 28. 17:40
  „A fürdő fejlesztéssel egyetértek, mert ráfér! Azzal is, hogy olyat kell épiteni, hogy "üssön"! Jobb legyen, mint az összes a környéken, de azért a praktikus elemek ne maradjanak ki. A történet nemcsak az épitésről szól, hanem a fenntartásról, a gazdaságos üzemeltetésről. A szezonális fürdő biztos ráfizetés, de a folyamatos vendégkörrel rendelkező lehet nyereséges is. De ez már egy szakma: MARKETING. A leendő vezetőnek nyelvtudás, nemzetközi marketing kapcsolat, műszaki ismeretek, jogi ismeretek szükségesek. Ilyen ember Makón kevés van, tehát pályáztatni kell, és legyen a legjobb, ugy mint a tanácsadók a szakma elismertjei.”
 • 10. András 2008. május 28. 17:09
  „vipera, magyarázhatod ezeknek. Nekik mindegy csak ne történjem semmi. MAradjon úgy minden ahogy volt és rohadjunk meg. Németh Pál is visszamehetne svájcba okoskodni a népszavazásaival. Komoly szakmai stáb döntse el, hogy megéri vagy nem, ne a nép, akik nem értenek hozzá. Amúgy meg sok helyen van közel két fürdőváros, és mindegyik tele van, mivel más-más célközönséget szolgálnak ki. Ha minden magyar városban lenne, ahol van termálvíz, akkor is lenne rá igyén, mivel a többi európai országban a termál víz igazán különleges dolognak számít, mivel nincs, vagy nagyon kevés van belőle.”
 • 9. vipera 2008. május 28. 15:42
  „Kedves Tedi. Hévíztől meg 14 Km-re van a kehidakustányi élményfürdő. Kit érdekel? Természetesen aki oda akar menni.”
 • 8. Julcsa 2008. május 28. 14:57
  „Németh Pál, ön egy dróton rángatott majom, kávási bábja...”
 • 7. Tedi 2008. május 28. 14:48
  „SZEGEDEN ÉPÜL A NÉGYÉVSZAKOS VÍZIVÁROS!!!!! POTOM 30 km INNEN. KIT FOG ÉRDEKELNI, A MI JURTA SÁTRUNK?????? NAÍVAK!”
 • 6. walaki 2008. május 28. 13:47
  „Nem az a lényeg,hogy bemegy-e az ismerős.A buszsofőr hozzátartozaója is ingyen utazik!!A lényeg,hogy Makón nincs kereslet erre.Ezért nem kellene ennyire túlzásba és nagy beruházásba esni.Az utolsó újjítások sem hozták meg a várt hasznot.Már most sincs az embereknek pénzr a belépőre...Gazdaságilag katasztrófa a város!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették a makói hármas gyilkosság női áldozatait

Makó - Kedd délelőtt 11 órakor eltemették tíz nappal ezelőtti hármas gyilkosság két női áldozatát, a… Tovább olvasom