Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Nyílt árkok Makón, betonbéléssel

Makó - Hét makói utcában is dolgoznak a belvízmentesítő vállalkozás gépei, ez zavarhatja a közlekedést. A városban sokan azt hitték, hogy mára szennyvízcsatorna épül, pedig nem.
A város kétszázmillió forintból építtet belvízelvezető rendszert a Tompa, a Sas, a Nyúl, a Róka, a Czuczor, a Rigó és az Ardics utcánál. Az itt lakókat nem különösebben zavarják a zajjal, vagy a porták eltorlaszolásával járó munkálatok, hivatalos panasz az önkormányzathoz nem érkezett, viszont volt, aki félreértette a beruházás célját.

– Nem a szennyvízberuházás zajlik, az még nem kezdődött el, de a projekt halad, és a források megnyílásával ez a beruházás is elkezdődhet – mondta a munkálatok helyszínén Buzás Péter, Makó polgármestere.

Buzás országgyűlési képviselőként kezdeményezte, hogy változtassanak meg egy jogszabályt, így lehetővé vált, hogy Makó is pályázhasson a területfejlesztési tárca 180 millió forintos támogatására. Júniusig összesen közel tízezer méter árok épülhet meg Makón ebből a pénzből. Nyílt mederelem-építéssel 7,6 kilométernyi, zárt mederelemmel 194 folyóméter épül. 396 portánál épül kapubejáró-áteresz, összesen 1,4 kilométernyi hosszúságban, út alatt 456 méternyi szakasz vezet. Az önkormányzati tárca a kivitelezés 90 százalékát támogatja, a város 20 milliós önerővel járul hozzá a munkálatokhoz.

A kivitelezést az OMS-Hungaria Kft. koordinálja, a vállalkozó feladata a kapubejárók biztosítása és az árokparti növényzet, fű újratelepítése.
Van, aki azt hiszi, már a szennyvízcsatornát építik

Olvasóink írták

  • 1. Szuzi 2008. április 18. 09:16
    „A Batthyány utca miért marad ki mindig a belvízlevezető csatorna építéséből? A környező utcákat már mind megcsinálták! Talán az lehet a probléma, hogy Marosvári Attila a "képvviselőnk" nem is tudja, hogy ez az utca is hozzá tartozik. Több fórumon, amikor kérdést kapott, úgy kezdte, hogy bár nem az Ő körzete ......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hamisítás öt perc alatt Kiszomboron

Kiszombor - Csütörötökön hamisított okmányt fogtak a kiszombori határrendészek. Délelőtt kilenc… Tovább olvasom