Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Nyolc éve ment el Baranyi Imre

A mindmáig kéziratban maradt versek kiadatásához keres most segítséget a kerekes székes makói költő, Baranyi Imre özvegye. A poéta, aki szinte hozzátartozott a városképhez, épp nyolc esztendeje hunyt el.
Az özvegy az utolsó kötettel Fotó: Gyenes Kálmán
Több mint ötezer költeménye maradt kéziratban a városszerte ismert és kedvelt Baranyi Imrének – mondta el a minap szerkesztőségünkben a férfi özvegye. Az asszony egyébként férjének halála után újra házasságot kötött, ám azóta új választottja is elhunyt, így most özvegy Hudák Tibornénak hívják. Imre bácsira emlékezve elmesélte: életében hat kötete jelent meg; magát rokonszenves szerénységgel mindig amatőr költőnek vallotta, versei pedig zömmel szelíd hangú, személyes vallomások. Tolókocsiba azért kényszerült, mert egy vasúti balesetben, harminchét évesen elvesztette mindkét lábát – előtte katonatiszt volt, és focizott is. Utolsó éveiben Kövegyen lakott.

Halála óta egy kötete jelent meg, s néhány verse még kisebb lapokban. Az özvegy azonban úgy gondolja, a tengernyi, részben kézírással, részben legépelve kéziratban maradt verseket is jó lenne kiadatni. Lapunkat azzal a kéréssel kereste meg: ha van valaki, aki ebben segíteni tud, keresse meg. A telefonszáma: (70) 244-8924. Baranyi Imre halálának épp a napokban lesz a nyolcadik évfordulója – hatvanhét évesen távozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón új cipóval kínálták az ünneplőket

Makón az ünnepi testületi ülést idén is a Szent István-szobor lábánál tartották meg szombaton. Tovább olvasom