Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Nyugdíjba megy, de nem köszön el Karsai Ildikó

Nyugdíjba megy, de nem köszön el Karsai IldikóKarsai Ildikó.
Makó - Nyugdíjba vonul, így városházi megbízásának búcsút int Karsai Ildikó grafikusművész, a makói önkormányzat művészeti főtanácsosa, de az alkotást, a szervezőmunkát folytatja.
Így több ideje lesz rá – mondja.

A művészet szeretetét, a tehetséget bevallása szerint a szüleitől kapta. A képgrafikát érzi magához a legközelebb, de a tervező- és az építészeti grafika is sajátja. Kiadványai között van az első makói útikalauz, a makói építészeti örökség kincseit megörökítő falinaptár-sorozat, illetve minikönyv is. Sokan úgy is ismerik, mint a Natura Művésztelep vezetőjét, és a Városház, később Hagymaház Galéria is az ő ötlete volt. Tervezett Makónak városkaput, köztéri kutakat, és ő álmodta meg a neológ zsinagóga emlékművét is.

Terveiről annyit mondott: továbbra is szívügyének tekinti a kiállításokat, az idén jubiláló művésztelepet, és új könyveken is gondolkozik. Az egyik egy mesekönyv, a másik egy makói építészeti stíluskönyv. Van még szoborterve is az asztalfiókban: az árvízi emlékműé.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új körzeti megbízotti iroda épül Maroslelén

Új körzeti megbízotti iroda épül Maroslelén
Jobb körülmények között dolgozhatnak a rendőrök hamarosan a maroslelei körzeti megbízotti irodában, az épület helyére ugyanis újat épít az önkormányzat. Tovább olvasom