Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Olvasósarkot nyertek a diákok a Süsü-filmmel

Makó - A makói Kálvin-iskola diákjai lapunk olvasóinak is köszönik a szavazatokat.
– Nagyon örülök az olvasósaroknak, mert imádok olvasni. Leköt, és kikapcsolja az agyamat. Olyankor megszűnik körülöttem a külvilág, teljesen el tudok merülni a könyvben – mondta a makói Kálvin-iskola harmadikos diákja, Matovics Tibor Botond. 

Osztálya egy pályázaton, internetes szavazással nyert, miután készítettek egy 6 perces mesefilmet kedvenc könyvükről. A Süsüről szóló alkotáshoz a gyerekek írták a szöveget és költötték át a filmzenét. Eleinte úgy tűnt, hogy a makói diákok alkotása nem lesz a legnépszerűbbek között, de miután írtunk lelkes munkájukról, megfordult a szavazás állása, és végül harmadikok lettek. Így kapták meg az 50 gyerekkönyvből, 2 babzsákból, könyvespolcból és szőnyegből összeállított sarkot.

A napokban megkapták a makói Kálvin-iskola 3. m osztályának diákjai azt az olvasósarkot, amit egy saját készítésű Süsü-mesefilmmel nyertek egy pályázaton. Egy tornaóra alatt szerelték fel számukra, így igazi meglepetés volt, amikor először meglátták.
A gyerekeknek nagy élményt jelentett Süsü kalandjait feldolgozni. Fotó: Szabó Imre
A gyerekeknek nagy élményt jelentett Süsü kalandjait feldolgozni. Fotó: Szabó Imre
– Nagyon örülök az olvasósaroknak, mert imádok olvasni. Leköt, és kikapcsolja az agyamat. Olyankor megszűnik körülöttem a külvilág, teljesen el tudok merülni a könyvben – mondta a makói Kálvin-iskola harmadikos diákja, Matovics Tibor Botond. Ő is nagyon örül annak az olvasósaroknak, amit osztálya egy pályázaton, internetes szavazással nyert, miután a felhívásra készítettek egy 6 perces mesefilmet.

Megírtuk, a kiírás szerint a gyerekek feladata kedvenc könyvük közös feldolgozását követően egy néhány perces, rövid videó elkészítése volt, amelyben a kreativitás, a színjátszás és az olvasás hármasa találkozik. A Süsüről szóló alkotáshoz a gyerekek írták a szöveget és költötték át a filmzenét, amit aztán az iskola énekkarával közösen vettek fel, a film operatőre-vágója pedig az iskola egyik hatodikos diákja, Katona Márk volt. A pályázatot az egyik hazai könyvkereskedelmi áruházlánc, illetve az UNICEF hirdette meg azzal, hogy a 15 legjobb videót elkészítő csoport 50 gyerekkönyvből, 2 babzsákból, könyvespolcból és szőnyegből összeállított olvasósarkot kap ajándékba. A filmeket egy videómegosztó oldalra kellett feltölteni, ott lehetett rájuk szavazni. Eleinte úgy tűnt, a makói gyerekek alkotása nem lesz a legnépszerűbbek között, ám miután beszámoltunk a lelkes munkáról, megfordult a szavazás állása, és végül harmadik lett. – Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített a szavazatával – mondta az osztályfőnök, Bartáné Szabó Mónika.

Megtudtuk, a gyerekek nagyon szeretik az új olvasósarkot, és délutánonként szívesen üldögélnek, heverésznek körülötte a szebbnél szebb köteteket olvasgatva. A könyvekből osztálykönyvtárt is kialakítottak, amiből már kölcsönöznek is a gyerekek. Az is kiderült, hogy a lurkók a nyereménnyel együtt feladatot is kaptak: a kiadó időről időre küld nekik az új könyveiből, nekik pedig az a dolguk, hogy mondják el róluk a véleményüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta: Sorstalanok - embermesék Makóról

"Elszakadt nála a cérna, megfordult, napernyőjét becsukta, és közévágta csúfolóinak, majd pár lépést… Tovább olvasom